Mesajı Okuyun
Old 16-04-2008, 13:28   #1
avmurat

Varsayılan Tefrİk-azmettİrme-dİĞer SaniĞin Durumu

Sayın meslektaşlarım,müdafii olduğum sanıkla ilgili adam öldürmeye teşebbüsten, diğer sanıkla ilgili de bu suça azmettirmekten açılmış bir dava vardı. Müdafii olduğum sanık halen gıyabi.Üçüncü celse sonunda bugün, müdafii olduğum sanık yönünden dosyanın tefriki ile diğer sanık yönünden azmettirmek suçundan dolayı mahkumiyet kararı verildi.Ancak bu durumda sanığın azmettirici olarak cezalandırılması için, suçun, müdafii olduğum sanık tarafından işlendiğinin de kabul edilmiş olması gerekiyor.Zaten kararda "......sanık x'in, azmettirmek suretiyle firari y'nin mağdur z'yi öldürmeye kalkışmak suçuna iştirak ettiği sabit olduğundan.." şeklinde karar verildi.Bu durumda mahkeme, x sanığı cezalandırırken, benim müdafii olduğum y sanığın da suçun faili olduğunu kabul etmiş olmuyor mu?Bu durum bir nevi ihsas-ı rey olmuyor mu?Ayrıca mahkeme kararında, sadece diğer sanık hakkında hüküm tesis edildiği için sadece bu sanığın temyiz hakkı olduğu belirtilmiş.Benim bu kararı bu yönüyle temyiz etmem mümkün ve de gerekli mi?Karar bu şekliyle kesinleşirse müdafii olduğum sanık yönünden nasıl bir sonuç doğar?Değerli görüşlerinizi bekliyorum, saygılarımla.