Mesajı Okuyun
Old 15-04-2008, 17:11   #1
Gaspıralı

Varsayılan Konut kredisi nedeni ile yaptırılan zorunlu Sigortanın niteliği

Bir bankadan kullandığım konut kredisi nedeni ile Banka tarafın dan zorunlu olarak konut ve hayat sigortası yaptırıldı. Buna ilişkin daini mürtehini banka olan poliçeler tarafıma verildi.

Daha sonra bu sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığını ve bu hususun Sözleşme Öncesi Bilgi Formunda Belirtilmesi gerektiğini öğrendim. (Banka tarafından tarafıma verilen Formda bu hususa ilişkin olarak herhangi bir bilgi yer almıyor)

Yapılan işlemin tüketici mevzuatına aykırı olduğu gerekçesi ile Tüketici Sorunları Hakem Heyetine Başvurarak Banka tarafından hesabımdan kesilen miktarın tarafıma iadesini talep ettim.

Ancak Tüketici Sorunları Hakem Heyeti talebimi sigorta poliçesinin iptalinin istendiği, oysa TTK gereği sigorta işlemlerinin mutlak ticari işlem olduğu gerekçesi ile reddetti.

Ancak ben konunun Tüketici Hakem Heyetinin görev alanına girdiğini düşünüyorum.

Sorum şu: 1- Yeni bir dava açmak istesem Tüketici Hakem Heyetinin kararının iptali için mi, yoksa tarafımdan kesilen bedelin iadesi için mi dava açmam gerekir?

2- Sigorta işlemler mutlak ticari işlem ise davayı tüketici mahkemesinde mi ticaret mahkemesinde mi açmalıyım?

Şİmdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.