Mesajı Okuyun
Old 13-04-2008, 22:12   #18
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan Herkes mühendis olmak istiyor

Alıntı:
Yazan Av.Selim Balku
bu bana biraz bencilce geliyor





Alıntı:
Ayda 5 bin TL maaş

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak ise okullarında sanayicilerin beklentisine göre bölüm açtıklarını belirtiyor. Bu şekilde sponsor desteği de aldıklarını anlatan Çomak, mezunların iş bulma ve yüksek gelir kazanma şansını artırdıklarını ifade ediyor. Çomak'ın verdiği bilgilere göre at antrenörlüğü, atçılık işletmeciliği ve nalbantlık bölümlerinde öğrenciler, daha okurken yaklaşık 5 bin TL maaşla iş buluyor. Otomotiv mezunları ayda 3 ila 5 bin TL, İklimlendirme ve Soğutma Bölümü ile Rafineri ve Petrokimya Bölümü mezunları en az 3 bin TL kazanıyor. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü mezunları 2 ila 3 bin TL maaş alıyor. Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü mezunları, okulu bitirmeden 3 ila 4 bin TL maaşla işe giriyor. Marshall'ın kurucusu Ömer İsmet Uzunyol'un ismini taşıyan MYO'da bulunan Boya Teknolojisi Bölümü mezunları da Marshall bünyesinde işe yerleştiriliyor. Türkiye'de ara eleman ihtiyacının yüksek olduğunu vurgulayan ODTÜ öğretim üyesi Hilmi Güven "Herkes mühendis olmak istiyor. Sanayiciler de mühendislere her işi yaptıramadıklarından şikayet ediyor" diyerek, MYO mezunlarının daha esnek olabildiğini ve işe kolay uyum sağladığını belirtiyor. "Sanayi bu tür bir işgücüyle yürür. Almanya'yı Almanya yapan ara elemanlardır. Meslek okullarının kuvvetli olmasıdır" diyen Güven, ODTÜ'de Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Elektronik- Elektrik Programı, İletim gibi bölümlerden mezun olanların aylık en az 1500 TL maaşla iş bulduklarını belirtiyor. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı olan ara personel olarak iş bulma oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Maltepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Müdürü Prof. Dr. Şaban Eren, MYO'larda verilen mesleki eğitimle öğrencilerin iş hayatına atılırken diğer adaylara
Prof. Şaban Erenoranla mesleki bilgi anlamında çok ciddi avantajlara sahip olduklarını söylüyor. Uzaktan eğitim teknolojilerinden yararlanan ilk vakıf üniversitesi olduklarını da hatırlatan Eren, Element Eğitim Teknolojileri'nin çözüm ortaklığıyla gerçekleştirilen Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Muhasebe ve İşletme gibi e-MYO programlarının, zaman ve mekan bağımsız özelliğiyle çalışan öğrencilere ve kalifikasyon kazanma fırsatı verdiğini ifade ediyor.

http://www.isteinsan.com.tr/yon104-1...-20070715.html

Sorular:

1-Mezun olup, staja başlayan stajyer avukatlar geçim sıkıntısı yaşıyor mu? Yaşıyorlarsa neden?

2-Mesleğe meslektaş yanında başlayan avukatlar aldıkları ücretlerden memnun mu? Memnun değillerse, neden?

3-Bu genele teşmil bireysel memnuniyetsizliklerin, uzun vadede meslek adına olası olumsuz sonuçları neler olabilir?


Yukarıdaki soruların yanıtı, 10 yeni fakülteye karşı çıkmanın , yine "Öncelikle mesleğe yeni başlayanlar ve öğrenciler" nezdindeki olumsuz izdüşümlerine neden veryansın edildiğini, kendi kendine yanıtlayacaktır.

Hala herkes avukat olmak istiyor mu? (Mesleğe başlayalı 12 yıl oldu, benim için sakıncası yok.)


Saygılarımla...