Mesajı Okuyun
Old 11-04-2008, 19:35   #40
Günsu Akçagöz

Meslektaşlarımın av. zuhala'ya bu kadar tepki vermesine şaşırmadım desem , doğru olmaz.

Terör örgütlerinin cirit attığı ve insanların birbirine kötülük yapmak için fırsat kolladığı topraklarımızda, karakol gibi tehlike altındaki yerlerin kendilerini korumak adına -önlem olarak- içeri girenleri aramaları bana yanlış gelmiyor.

Avukat olmak, tabii ki -her vatandaştan daha fazla olmak üzere- yasalara saygıyı gerektirir. Ancak, yasalar da durum ve şartlara göre uyarlandığı zaman, hukuk, "yaşayan hukuk" olur.

Türkiye'de yıllar önce, Istanbul Adliyesine avukat kılığında giren biri, üstü "avukat zannedilip" aranmadığı için, taşıdığı silahla, hasmını öldürmüş idi. Bu olayın üstünden daha 10 yıl bile geçmedi..

Danıştay saldırısında da, bu fiili gerçekleştirenin gerçek bir avukat olduğunu herkes biliyor. Ve ölenin de yine bir meslektaşımız olduğu da malum (Allah Rahmet Eylesin!).

Ayrıca, diğer ülkeleri bilmiyorum ama, örneğin İngiltere'de avukatların cezaevlerine girerken üstleri aranıyor. Çünkü orada da terör var.

Havaalanlarında da üstlerimiz didik didik aranıyor. Bunların hepsi tehlikeyi önleme amaçlı aramalar.. Amaç, bir kişinin özgürlüğünü kısıtlamak suretiyle de olsa, çoğunluğun yaşama haklarını korumak. Bunu hepimiz biliyoruz.

Bir avukatın "yasal" hakları bu kadar kıymetli de, bir polisin "yaşama" hakkı neden kıymetli olmasın ?

O bakımdan ben, herkese yaşadığımız ve görev yaptığımız her yerde hoşgörülü olunmasını öneririm.

Bu arada, ben polis çocuğu değilim ama; 18 yıllık meslek hayatımda hiçbir polisten bir saygısızlık görmedim. Fakat MAALESEF hakim ve savcılardan çok gördüm..

Buna ne demeli ?

Hepinize kavgasız günler dilerim.

NOT: Av. Ömer Kavili benim avukatımdır. Buna rağmen,
onun hoşgörüsüne sığınarak bunları yazdım.