09-04-2008, 18:10
|
|
|
Suat Bey,kusura bakmayın,sorunuzu yeni gördüm,bu arada tartışmadan uzaklaşmıştım,şimdi bakabildim.
Sizin ortaya koyduğunuz alternatifi,soruya göre düşünmemiştim. Çünkü soru sahibi arkadaş,farklı zamanlarda genel vekaletlerini aldığı karı kocadan ve en son olarak boşanmak için boşanma vekaleti veren eşin
vekilliğini üstlenip üstlenemeyeceğinden sözederek soru sormuş. Yani aynı davada her ikisini temsil etmesi sözkonusu değil. Ayrıca, farklı zamanlarda vekilliğini aldığı iki kişinin daha sonra gerçekleşecek başka bir işte ortak rıza ve muvafakatleri ile biri tarafından diğerine karşı temsilleri veya birinin vekilliğini başka bir işte üçüncü kişilere karşı temsilleri ve bundan zarar doğmaması gibi alternatiflere göre cevaplandırmıştım. Ben kendi açımdan,sizin en son alarak dile getirdiğiniz aynı davada her ikisini vekil olarak temsil etmeyi mümkün bulmadığımı söyleyebilirim. Bu ihtimal,tartışmada yoktu.
Sanırım kastedilmeyen bir seçenekti. Ama şu olabilir : Her ikisi farklı zamanlarda genel vekaletname vermiştir,
daha sonra birlikte anlaşmalı boşanmak üzere gelirler,avukata biri vekalet verir,diğeri asaleten protokolü imzalar ve duruşmaya asaleten katılır,işte vekilin zıt menfaatli kişileri temsil etmesi bu durumda sözkonusu edilemez düşüncesi bu duruma ilişkindi. Sizin verdiğiniz örnekte (Ayşe vekili Av. Hüsamettin Kesekağıdı ve Mehmet Vekili Hüsamettin Kesekağıdı örneğinde) durum farklı olur,ikisini aynı davada temsil etmek zaten teknik olarak ta mümkün değil.
|