08-04-2008, 16:09
|
|
|
Yazılanları okudum.Ancak her iki tarafta yanlış yapanlar mutlaka vardır.Suç yalnız avukatlarda ya da memurlarda değil.Ancak ben şahsım adına rüşvete karşı biri olarak vermek istemesemde alınıyor.Parayı veriyorsun icra müdürüne üstünü vermiyor veya kendi istediği miktarı veriyor.Bir kere istersin iki kere istersin.Sürekli çalışıyorsan o bölgede zaten üstünü vermeye hiç tenezzül bile etmiyorlar.İster kalem memuru olsun ister icra memuru.Para üstü hiç olmaz.Sürekli tam para taşıyacaksın yanında.Bir avukat olarak 3-5 kuruşun peşine düşmemeyim,güleryüzle işimi halledeyim dersen mecbursun vermeye.Bu parayı yapılması gereken iş için vermek zorunda kalıyoruz.Gittiğimizde güleryüzle işimiz görülsün diye veriyoruz.Yani usulsüz bir talebimiz de yok.Haciz memurları heleki.İyi bir para vermezsen bir daha ki hacizde olmadık zorluklar çıkarıyor,seni sona bırakıyor ya da doluyum şu gün gel bugün gel diyerek başından atıyor.Ama parayı verdiğin an bir sonraki haciz talebinde tabi ki avukat hanım çok doluyum ama sizi araya sıkıştırırız diyorlar.
Yasal açıdan bakıp şikayet etsen memur haklı çıkacak.Çünkü işi yoğun mecburen bekleyeceksin .Hadi onu anladık ama hacizdeki tavrını nereye şikayet edicez.El mahkum zaten iş yeterince stresli bir de bunla uğraşmayayım diyerek veriyorsun.Bakın memurların çoğunda dubleks evler, arabalar var ,nasıl bu maaşla alınırki bunlar.Maaş belli.Ama herkes biliyor çözüm yok.
Avukat arkadaşlarda hatalı olan da var ama bence daha az.Parayı masa üstünde bırakan ,ciddi rakamları memurun eline sıkıştıran avukatlar da var.Belki usulsüz işlerini yaptıran da .Bu kadarını bilmiyorum ama bence özellikle mesleğe yeni başladığım da çok garipsemiştim.Bu kadarda olmaz diye.Ama insan rahatsız olsa da elinden bir şey gelmeyince alışıyor galiba.
icra müdürü arkadaşın yazdığı bir şey var yalnız o çok doğru.Bu kadar paranın içinde rüşvet almamak nefse hakim olmak zor olsa gerek!
|