Sayın Meslektaşlarım,
Müvekkilim mobilya atölyesinde SİGORTASIZ çalışırken sol gözüne sunta parçasının fırlaması sonucu gözü %90 göremez hale gelmiştir. İşveren tutanak tutturmadığı için müvekkil bana gelince ben SSK İl Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğüne gerekli başvuruyu yaptım ve zaman kazanmak için manevi tazminat davası açtım.
Aynı zamanda işverenleri Savcılığa şikayet ettim. Şubat ayında SSK dan olayın iş kazası olmadığına

dair yazı gelmesi üzerine aynı zamanda maluliyetin ve iş kazasının tespiti amacıyla ayrı bir dava açtım. Dün manevi tazminat dosyasına baktığımda BÇM'den olayın iş kazası olduğu ve işverenin %100 kusurlu olduğuna dair rapor geldiğini gördüm.
1-Bu durumda maluliyetin ve iş kazasının tespiti davasında izlemem gereken yol sizce nedir?(Davada re'sen tahkik ilkesi geçerli olduğu için feragat edilemiyor)
2-Davalı şirketin kazadan sonra bir şahsa devredildiğini yine aynı rapordan öğrendim şu anda devrin niteliğini araştırıyorum. Şayet şirket kapandıysa ceza davasında mahkumiyetine karar verilen işverenlere şahsen manevi tazminat davamı yöneltebilir miyim ya da davaya dahil edebilir miyim?
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar...