Mesajı Okuyun
Old 02-04-2008, 10:05   #1
Av.H.AtılAyaydın

Varsayılan Fahiş vekalet ücreti

Sayın meslektaşlarım, bir tanıdık beni aradı ve derdini anlattı; Kendisi Almanya'da yaşıyormuş,eşinden boşanmış ve evlilik sırasında verdiği 5000 Euroluk borç nedeniyle aldığı senedi, boşandıktan sonra icraya koymuş, Borçlu eski eş için Türkiye'de icra takibi yapılmış,söylediğine göre avukat 3.500 YTL tahsil etmiş, aralarında vekalet ücreti ile ilgili sözleşme yok. Kendisi avukatı arayarak tahsil ettiği parayı istediğinde; "Sen benimle dalga geçiyorsun galiba , o para benim vekalet ücretim, ayrıca icraya devam edebilmem için de 1000 YTL daha vermen gerekiyor" tarzında bir cevap almış. Ben de kendisine bu kadar yüksek vekalet ücreti olamayacağını,aralarında sözleşme olmadığından avukatın asgari ücret üzerinden vekalet ücreti ve yaptığı masrafları alabileceğini söyledim. Yanlız esas sorun , avukatla irtibata geçerek , durumu açıklığa kavuşturmak ve icra dosya numarasına da bir şekilde ulaşmak. Takdir edersiniz ki,bir meslektaşa karşı yapılacak bu tür bir sorgulama hassas bir konu. Bu konuda nasıl bir yaklaşım önerirsiniz?

Saygılar