01-04-2008, 20:14
|
|
|
Tebligat
Değerli Meslektaşlarım ve Sevgili Hukukçu Arkadaşlarım son zamanlarda kafama takılan ve bir çok meslektaşımlada fikir ayrılığına düştüğüm bir yargıtay içtihatı ile ilgili sizinde değerli fikirlerinizi almak istiyorum.
Kredi kartı sözleşmesi resmi merciler önünde düzenlenmediği için alacaklı banka kamu kurumu olmadığından 7201 sayılı Tebligat kanununun 35/son maddesine göre tebligat gönderemez.
Bu Karar banka kartları yasasının 45.maddesi karşısında uygulanabilirmi ?
(MADDE 45 - Bu Kanun uyarınca kart hamiline ve kefillerine yapılacak ihtarlar 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla, sözleşmedeki veya başvuru formundaki adresine, kart hamilinin bu adresini değiştirdiğini bildirmiş olması halinde ise bildirilen son adresine yapılır.)
Ancak 45.madde de sadece İhtardan bahsedilmiş. Bu Madde İcra takiplerinde de kullanılabilirmi ?
Kanımca, Yargıtay kararı tebligat kanununun 35.maddesinin son fıkrasına uygulanmasına yönelik bir karar vermiş.
Daha önceden tebligat yapılmamış olsa bile resmi makamlar önünde ibraz edilen adreslere doğrudan tebligat yapabilme imkanı resmi bir makam olmayan banka için mümkün olmasa gerek diye de düşünüyorum..
Bu Konuda Sizlerinde Fikrini Almak İstiyorum ?
|