01-04-2008, 07:52

| 

| 

| 

| 

Ankara 11.İdare Mahkemesi kararı

Merhaba 
 Bu konuda çok değişiklik olduğunu yazdım  ve gelen yanıtlar da  öyle .    31.03.2008tarihinde tebliği olan  Ankara 11.İdare Mahkemesi kararını aynen  yazıyorum: "08.02.2008 tarih ( resmi gazetenin tarihini yanlış  yazmışım özür diliyorum)  ve  26781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  5728 sayılı Temel Ceza Kanunlarına Uyum amacıyla  çeşitli kanunlarda  değişiklik yapılmasına  dair  kanunun  578 maddesinin  birinci fıkrasının  (öö) bendi ile  4857 sayılı yasanın  108.maddesinin  2.fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.  Bu durumda  4857 sayılı İş Kanunu'nun  bu kanuna  görev verilen  idari para cezalarına  karşı idari para cezalarına  karşı idare mahkemesine  itiraz edilebileceğini öngören  108.maddenin  2.fıkrasının  5728 sayılı kanunla yürürlükten  kaldırılması  ve dava konusu işlem ile birlikte idari yargının  görev alanına  giren herhangi  bir kararının da  veilmediği görüldüğünden  Kabahetler  Kanunu uyarınca  4857 sayılı kanun uyarınca  verilen  idari para cezasına  ilişkin   davanın  görüm ve çözümü  adli yargının  görev  alanı içinde  bulunmaktadır". Gelen yanıtlarda  değişiklik olmadığı da  yazılmış. Bu durumda  görevli mahkeme konusunda  şimdi daha da  kararsız kaldım ve davalar adli yargıda  mı yoksa idari yargıda mı görülecek   ben  anlamadım. 

|