Mesajı Okuyun
Old 26-03-2008, 13:48   #1
Av.V.S

Varsayılan Süreli işlemin süresinde yapılmasına rağmen hakim havalesinin olmaması

Selamlar;
Birçok meslektaşımın başına gelebilecek bir sorunum oluştu. Şöyle ki;

Davaya cevap süresi içinde dilekçemi stajyer arkadaşımla gönderdiğimde, hakim yerinde olmadığı için kendilerinin havale ettireceğini söyleyen kalem memurları havaleyi yapmamışlar. Ertesi gün kalemden beni arayarak, havalesiz dilekçemin olduğunu söyleyerek havale ettirmemi istediler. Ancak, 10 günlük sürenin sonu, benim dilekçeyi kaleme gönderdiğim önceki gündü. Hakim, doğal olarak bir gün önceki tarihi atmadı. Bunun üzerine, kalemde bir tutanak tutuldu ve dilekçemin süresinde dosyaya/kaleme ibrazına, hatta posta pulunun süresinde alınmasına rağmen havalenin yaptırılmamış olduğu belirlendi. Bu tutanağa, hakim hariç tüm ilgililer imza attı.

Şimdi bu olgu karşısında; içinde zamanaşımı itirazımın dahi olduğu cevap dilekçemi 10 günlük süre içinde vermiş kabul edilecekmiyim ? Ben, olumsuz görüşteyim. Ancak, farklı görüşleri olan, hatta olumlu görüşü destekleyen bilgi ve Yargıtay kararları olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Saygılar.