Mesajı Okuyun
Old 07-03-2008, 02:47   #4
Av.muhittinköylüoğlu

 
Varsayılan

Sevgili meslektaşım ulkenm,
Tutuklamaya ilişkin makalenizden dolayı sizi ciddi olarak tebrik ediyorum.Ancak cmk ve tutuklama müessesi üzerine kendince çalışmaları olan biri olarak yazınızda belirttiğiniz bazı hususlara katılmadığımı ve katılmamaın mümkün olmadığını da belirtmek istiyorum.Meslekte yeni olmanız itibarı ile zamanla daha sağlıklı ve verimli çalışmalar yapacağınıza da eminim.
Özellikle ve öncelikle sürekli olarak meslektaşlarıma yaptığım bir uyarıyı sizede yapmak istiyorum. Çağımızda, ceza muhakemesinin amacı sanığın suçlu olup olmadığını araştırmak; suçlu ise cezalandırmak, suçsuz ise beraat ettirmek değildir. Çağımızda, ceza muhakemesinin amacı insan haklarına saygılın dürüst ve adil bir yargılama sonucunda hükme ulaşmaktır.Ceza muhakemesinde bu amaca ulaşmak için sanığa yönelik bazı zorlayıcı tedbirlerin alınması zorunlu olabilir ama bu tedbirlerde temel insan haklarına saygı temelinde olmalıdır.Kaldı ki ilk paragrafta yargılamanın amacını bence yanlış olarak tanımlarken alt paragrafta benimle hemen aynı tanımlamayı yapıyorsunuz.Lütfen yargılamanın amacı konusunda daha hassas ve dikkatli beyanda bulunun.
Tutukşlama müessesini incelerken itham ve tahkik sistemlerinin özelliklerinide dikkate alarak bu çerçevede de değerlendirmenizi öneririm.
Yine belirtmek isterim ki ülkemizde tutuk ve cezaevi ayrımının olmayışı tutukluların avukatları ile görüşmeleri duruşma salonlarında avukatları ile irtibat kuramamaları nedeniyle tutuklama ve hatta özgürlüğün kısıtlandığı cezaların yani hapsin gerekliliğive işlevinin de tartışılması gerektiğini bu tartışmaları entellektüel !! gereksiz tartışmalar olarak görmememiz gerektiğini düşünüyorum.İyi çalışmalar diliyorum.