Mesajı Okuyun
Old 06-03-2008, 12:16   #1
Av.bozkara

Varsayılan GeÇİt Hakki Davasina Aslİ MÜdahale

Sevgili Meslektaşlar,

Geçit hakkı davamıza 3. bir şahıs asli müdahil oldu. Bu şahsın geçit talep ettiği taşınmaz bizim geçit talep ettiğimiz parselden başka bir parsel. Asli Müdahil diyor ki; davacının talep ettiği yerden geçilmesin, benim geçit talep ettiğim taşınmazdan geçilsin, böylece hem ben hem davacı ikimiz birden geçit hakkı edinmiş olalım. Yani anlayacağınız asli müdahilin geçit talep ettiği yerden benim müvekkilim de yola çıkabilecek durumda. ancak bu halde benim müvekkilimin yola çıkacağı yol uzayacak. Ayrıca tek bir parselden geçiş sağlanacakken asli müdahilin dediği yerden geçiş verilirse bir çok kişinin taşınmazına müdahale etmek gerekecek. Oysa ki benim müvekkilimin geçit talep ettiği taşınmaz sadece tek bir parsel. Yani burdan geçit verilirse sadece tek bir kişinin mülkiyet hakkına müdahale edilmiş olacak. Asli müdahilin talebi kabul olursa birden çok kişinin (6 kişi) mülkiyet hakkına müdahale edilmiş olacak.

Ben bu yönleri ile bilirkişi raporuna itiraz edeceğim. Ancak yargıtay kararı bulamıyorum. Bu hususa ilişkin Yargıtay Kararı bulan arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Konuya ilişkin fikirlerinizi de bekliyorum

Saygılarımla,