Mesajı Okuyun
Old 04-03-2008, 11:46   #17
neytel

Varsayılan kambiyo senedi alırken dikkat

Sayın Asena Hanım ve Muzaffer Bey,
Mutlaka yaşadığınız tecrübelere binaen haklısınız.Mazur görün dediğim gibi önceden belki başıma en azından böylesi gelmediği için rahat konuşuyorum. Ben demiyorumki,güvene dayalı iş yapıyorum.Değil tabiki,sadece hukuksal açıdan da sorun yaratmaz diye düşünüyorum.Zira eğer alacaklı yada davacının haksız taleplerinden avukat değil kişi bizzat sorumludur.Avukat belki yanlış yönlendirmelerle en fazla avayı kaybeder ve abiki karşıdan alacağı vekalet ücretinden olur.Yani biz kısaca açtığımız takip ettiğimiz davaların haklılığı noktasında sorumlu olursak işimiz var.O zaman taraf gibi derdi sıkıntıyı ortak gibi belki daha fazla üstlenmiş olacağız ve bu kadar herkesin sıkıntısıyla kendi sıkıntımız gibi nasıl başedeciğiz. Bu mümkümü.Avukat işini yapar.O zaman icra inkar azminaını,mahkeme masaflarını,karşı tarafın avukatlık ücretinden tut haksız işlemden doğan tüm tazminatları avukat ödesin.Benim yazdığım dilekçeden nasıl sorumlu olabilirim. E diyecekki müvekkil ben sölememiştim avukat yazmış,iyide vermiş vekaletini masrafını avukat açmış davasını beğenmezse avukatın talep ve savunmalarını en fazla o avukatın vatandaş nezdinde değe kaybına yolaçar ve avukatın kalitesinden şüphe ettirir. oksa ne deyim valla bişey anlamadım.Zannetmiyorumki meslektaşarımız yazdığı dilekçeleri müvekkile onaylatacakmış.Ne gördüm ne duydum.Galiba biraz zamana ve kafamın aydınlanmaya ihtiyacı var.İyi dileklerimle.Saygılar.