28-02-2008, 10:43
|
|
|
polis avukatlık bürosuna izinsiz girip kimlik sorabilirmi?
ben meslekte yeni bir avukatım.bir işyerinin yarısını avukatlık bürosunu olarak kiraladım diğer yarısı ise benden bagımsız bi şirketin kulllanımında.bu sabah polisler A...Ş... adında bir bayı aramak için işyerimize geldiler ve kapıyı elemanlardan birisi açtı.polis herkese bağıra çağıra konuştu bulundugum yerden seslerini işittim.Kimse A....Ş... denen şahsı tanımıyor bilmiyor.İddialarına göre burası adres gösterilmiş.Dış Kapıda avukatlık tabelam olmasına rağmen polis paldır küldür izinsiz bir şekilde benim odama girdi ve kimlik göster diyerek kaba bir şekilde bağırdı.Kim olduğunu sordugumda ''polisim ''yanıtını verdi. Duvarda ruhsatımı göstermeme hatta ayrıca kimlik göstermeme rağmen avukatlık kimliği de istedi avukat olduguma ikna olmadı.Aranan A.....Ş.... adlı (erkek)şahsa ne kadar benzerliğim var ve olma o olma ihtimalim ne kadar ama bana şüpheli muamelesi yaptı. Bu süre zarfında da kaba şekilde konuşmalar oldu.Kendisi büroyu her yerinin gözleriyle inceledi.Büromu kesinlikle arayamayacağı konusunda uyardım.Uyarmasaydım belki ona bile teşebbüs edebilecekti.Sizce Av.Kanunu 58 benim olayımı kapsarmı?polisin kimlik sorma yetkisi var ama bu yetki anlattıgım şekliyle kötüye kullanılmış olurmu?
|