22-02-2008, 17:46
|
|
|
(Deneyimlerimi yazmaya başlasam,sadece benim yazmam gerekirdi.İlk zamanlarda tamamen tesadüfi,son zamanlarda ise tamamen bilinçli hazırlıklar sayesinde yara almadan atlatıldı.)..
1. şık
İcra takibinin haricen ödendiğine ilişkin adi yazılı belge ile borçlu müracaat etmiştir.bu belgeyi teslim alan avukat derhal menfi tesbit davası açmıştır.Ardından belge imza incelemisen gitmiş ve imzanın alacaklıya ait olmadığı anlaşılmıştır.Ardından borçlu ben bu borcu ödedim ve bizzat X ve Y isimli şahısların önünde ibraname aldım.Aynı ibranameyi D nin yanında avukata teslim ettim.Avukatın imza incelemesine gönderdiği belge ,benim avukata teslim ettiğim belge değildir.Avukat,alacaklı ile anlaşmış ve belge aslını yoketmiştir denmiştir.
Savunma; Belge fotokopisi üzerine ,bu belgenin avukata verilen belgenin aslına uygun sureti olduğuna dair borçlu tarafından imzalanması halinde ve sadece bu şekilde avukatı kurtarır.
2.şık
Boşanma davası açmak üzere gelen kadın,kocasının kendisini aldattığını,hakaret ettiğini,dövdüğünü ve hatta başka erkeklerle ilişkisi olduğu yönünde iftaraya uğradığını beyan ile avukata vekaletname vermiştir.Avukat ücret sözleşmesi yapmış bu sözleşmeye şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma davası açmak ve takip etmek yazmıştır.
Üçürcü duruşmada taraflar barışmışlar ve kadın avukatını savcılığa şikayet etmiştir.Ben sadece şiddetli geçimsizlik sebebiyle dava açması konusunda anlaştım.Diğer iddalar bana ait değildir demiştir.
Savunma;Tüm dava dilekçelerinin mümkün ise asilin "Onaylarım,beyanım gibidir " şeklinde beyanı alınmalı veya bu iddiaların görüşme tutanağına geçirilmesinden sonra tutanak asillere imzalatılmalıdır.
3.Şık
Kambiyo senedinde keşide ve vade tarihi unutulmuş ve bu şekliyle avukata teslim edilmiştir.Meslektaş,müvekkili aramadan keşide ve vade tarihini bizzat doldurmuş ve icraya intikal ettirmiştir.Borçlu bu belge adi belge iken keşide ve vade tarihi konulmak suretiyle kambiyo senedi haline getirilmiştir ve bunu avukat bizzat yapmıştır " şeklinde şikayette bulunmuştur.
Bu örnekler çoğaltılabilir.Önemli olan,tüm müvekkillerimize söylediğimiz gibi "Yazı Unutmaz " ilkesini kendi işlerimizde de uygulamamızdır.Belge asıllarının teslim alınmasında bu belgelerin ilgilileri tarafından verildiğine delil teşkil edecek belgeler düzenlenmelidir.
Yine her türlü hak doğuran ve sona erdiren işlemlerden müvekkilin imzasını taşıyan begle aslı ele geçmeden işlem yapılmamalıdır.
"Tüm kanunlar ve kurallar öncelikle avukatlar içindir" sözü unutulmamalıdır.
Mesleğe ilk başladığımda "Abi Meslektaşım ;Avukat oluyorsun.Kendini ; kendine (hırs ve gözükaralık anlamında ) müvekkiline,karşı tarafına ,meslektaşına karşı korumayı unutma !Taş hiç bir zaman çok uzaklardan gelmez" demişti...
Çok Uzaklardan dahi taş gelmemesi dileğiyle ...
|