Mesajı Okuyun
Old 22-02-2008, 14:45   #6
Av.Y.Selim ÜSTÜN

Büronuza bir şahıs geliyor adı Ahmet Güngör. Sizin methinizi duyduk veya tabeladan gördük diyip 20.000 YTL lik bir senet vermek istediğini söylüyor. Masrafı söylüyorsunuz vekalet örneği veriyorsunuz. Bir kaç gün geçtikten sonra vekalet, masraf ve senedi getiriyor. Senedi icraya koyuyosunuz ve 1 ay kadar sonra icra dosyasını kontrol ettiğiniz zaman dosyanın infaz olduğunu görüyorsunuz. Parayı çekiyorsunuz müvekkiliniz bay Ahmet Güngör' e telefon açıyorsunuz vekalet ücretinizi kesip ödemeyi yapıp ibranamenizi alıyorsunuz. Buraya kadar herşey çok usulüne uygun ve tanıdık gelebilir. Olaylar bundan sonra başlıyor. Aradan 3 5 gün geçiyor. Tanımadığınız bir vatandaş kapınızı çalıyor, alıyorsunuz içeri. Diyor ki " Av. Bey ben müvekkiliniz Ahmet GÜNGÖR, geçen gün size bir senet vermiştim.Tahsil etmişsiniz. Allah razı olsun sağolun. Hadi paramı ödeyin" şaşırıyorsunuz. İbraname gösteriyosunuz, diyorki yazı bana ait değil. Bakın nüfus cüzdanım . Ben Ahmet GÜNGÖR diyor. Eğer paramı vermezseniz hakkınızda zimmet yüzünden hem suç duyurusunda bulunacağım hemde baroya şikayet edeceğim. Şimdi size çok kurgu gibi gelen bu olay İstanbul'da bir kaç Av. arkadaşımızın başına gelmiş bir olaydır. Bu yüzden tanımadığınız insanlar size geldiğinde mutlaka mutlaka vekaletin arkasında kimlik fotokopisiyle (ki çoğu vekalette kimlik fotokopisi olmaz) şahsın gerçek kimliğini kontrol edin. Eğer müvekkile ben size inanmıyorum bi kimliğinize bakabilir miyim demek biraz yakışıksız geliyorsa, baronun aldığınız her iş için bir dosya ve evrakların örneğiyle müvekkilin kimlik fotokopisini istediğini söyleyin. Mutlaka kimliğin asılını büronuzdaki fotokopiden çekin ve saklayın. (En azından görün)

Saygılarımla