22-02-2008, 10:15
|
|
|
Unvanı ve Sahibi Değişen Adi Şirkete İcra Takibi.Çok Acil!!!
Sevgili Meslektaşlar,
....Ucuzluk isimli şahıs şirketi bono ile müvekkilime borçlu durumda. Şirket sahibi bayan A. Eşi Bay B de senette kefil durumunda. Kadın senede ...ucuzluk ve ismi yazan kaşeyi basmış ve kaşenin üzerini imzalamış. Kefil olan Bay B ise sadece isim ve soyismini yazarak imzalamış. Ancak borç ödenmemiş. Ben keşif için dün mağazaya gittim. Bir milyoncu gibi bir yer. Ancak tabela değişmiş.Farklı bir isim verilmiş. İçeriye girdiğimde vergi levhasının ve sahibinin isminin de değişmiş olduğunu gördüm. Yani şirket el değiştirmiş. Ancak şirketi aynı kadın işletiyor. Belli ki borçlulardan mal kaçırmak için yapılmış bir devir bu. Ben de buradan talimat aldım yarına haciz günü verdiler. Muhafazalı haciz yapmayı planlıyorum. Ancak kafamda soru işaretleri var.
Haciz için mağazaya gittiğimde bana borçlular "şirket bizim değil, biz burda işçiyizi" gibi bir neden ileri sürerlerse, su-elektrik faturaları-kira kontratı şirketin yeni sahibi adına düzenlenmişse ve bu çerçevede talimat icra memuru da haciz yapmazsa diye çekiniyorum. Ancak şirketi mal kaçırma kastı ile devrettiklerinden de eminim. Bu halde haciz yapılır mı?
Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
|