22-02-2008, 01:11
|
#29
|
|
uyap tıkanma noktasına geldi
Sn. EErdem;
Büyük olasılıkla ya sizin mahaldeki komisyon olayı yanlış anladı ve yanlış bir uygulamaya girdi ya da bilgilendirme eksik olduğu için bir yanlış anlaşılma oluştu.
Avukatlara ne kadar iş alacağı, hangi işleri alacağı gibi bir kota konulamayacağı şeklindeki düşüncenize katılıyorum
Sizin de ifade ettiğiniz gibi dava dosyaları zaten bilgisayardan dağıtılıyor bu anlamda mahkeme seçme hakkınız yok.
Ancak burada bir şeyin ifade edilmesi gerek. Bazen birden çok kişi için aynı nedenle dava açmak zorunda kalabiliyoruz. Eski kamulaştırma yasası nedeni ile açılan davaları örnek gösterebilirim. Şimdi başka örnekler çıkabilir.
Şimdi kamulaştırma bedel davasını idare açıyor. Geçmişte ben açmıştım. Aynı mahallede 5 kişi için dava açtım ve 5 dosya da dağıldı. Farklı mahkemelere. Bu dosyaları birleştirmeyi başaramadım. Bu ne demektşr. Benim açımdan 5 ayrı keşif ve diğer ek külfetler. Halbuki bu dosyaları tek mahkemede birleştirebilse idim hem usul ekonumosi açısından hem de benim açımdan çok iyi olacaktı. Olmadı. Bu konu üzerinde durulabilir.
Asıl konumuza dönersek:
Söylediğiniz gibi mahkemelere bilgisayar tarafından tek tek atama yapılıyor. İş dağılımı açısından bu açıdan çok sorun çıkacağa benzemiyor. Ancak halen bazı kişilerin dosyaları bazı mahkemelere düşebilir. Bu tesadüfen de olabilir. İsteyerek de. Sonuçta bilgisayar da insan tarafından yaratılmış bir makinedir. İnsan tarafından yazılan bir programı kullanmakta ve insan tarafından yönetilmektedir. Uygulama birşeyleri ortaya çıkaracaktır.
İcra konusunda eski düşüncemi yineliyorum. Bence bu 300 lük kota tevzi edildiğiniz daireye ilişkin bir kotadır. Sizin iş sınırınıza değil. Böyler bir huzursuzluk var ise yanlış anlamaların huzursuzluk ve çatışmaya dönüşmeden önce çözümlenmesi için çaba gösterilmesini öneririm. Gecikme halinde çözüm için geçecek süre hem kişisel zararlara hem de çeşitli kırgınlıklara neden olabilir.
Saygılar.
|