21-02-2008, 13:36
|
#4
|
|
Madde 11 - (Değişik madde: 20/04/1989 - 3540/2 md.)
Türk vatandaşlığına alınma başvurusu ilgilinin oturduğu yerin en büyük mülki idare amirine, yabancı ülkelerde Türk konsolosluklarına bir dilekçe ile yapılır.
Bu makamlarca hazırlattırılacak dosya, gereği yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına gönderilir.
Vatandaşlığa alınma dileğinde bulunan kişi hakkında, bu Kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikle tespit edilecek esaslara göre soruşturma yapılarak gerekli şartların bulunup bulunmadığı araştırılır. Durumları uygun görülenlerin vatandaşlığa kabulü için Başbakanlığa teklifte bulunulur; uygun görülmeyenlerin başvuruları, İçişleri Bakanlığınca reddedilir.
Sayın Meslektaşım ,ben daha önce Mersin'de alman uyruklu bir bayanın Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunmuştum.Mersin'de Valilikte Nüfus müdürlüğünün yabancılar/vatandaşlık işleri bölümünde müvekkil adına talepte bulundum.Birtakım formlar veriliyor,onlar dolduruluyor,araştırma yapılıyor,daha sonra dosya Bakanlığa gönderiliyor. Gelen sonuçlara göre karar veriliyor.Benim başvuru sonucum yaklaşık 8 ay sonra belli oldu. müvekkilin TC vatandaşlığı için gerekli şartları taşımadığına karar verilerek olumsuz şeklide sonuçlandı. dDosyanız bakanlığa intikal ettikten sonra bizzat ilgilenerek bu süreci kısaltarak işlemleri hızlandırabilirsiniz.saygılarımla
|