21-02-2008, 12:31
|
|
|
Konu başlığını görünce benim de içimden birkaç şey yazmak geldi.
Mesleğe ilk başladığım günden bu güne kadar askeri mahkemelerde görülen çok dava takip ettim.Bu davaların takibi sırasında beni ençok yoran konu mahkemelerin kurulduğu mekanın askeri stratejik bölge olması itibariyle yaşadığım güvenlik ulaşım sorunu idi.Zira bu sorun en başta sizi yaptığınız işten soğutuyordu.Öncelikle nizamiyeye uğruyorsunuz,uzun bekleyişten sonra kayıt yaptırıyorsunuz,arabanızla beraber giriş yapacaksanız arabanız didik ediliyor ve neredeyse iskeleti dahi inceleniyor ,üstünüz dedektörle aranmaya çalışılıyor ve o anda avukatların üstü aranmaz diye ciddi bir tartışma içerisinde buluveriyorsunuz kendinizi,bu tartışmanın her zaman bir galibi olur neticede ve işlemler bittikten sonra ordaki görevli bir yere telefon açıyor"""komutanım bir avukat geldi duruşması olduğunu söylüyor gönderelim mi kendisini.........emredersiniz efendim""""diyerek telefon görüşmesini bitiriyor ve size dönüp buyrun eskort asker eşliğinde mahkemeye gidebilirsiniz diyor.............yanınızda eskortla yola koyuluyorsunuz tam yarı yolda yeni bir nizamiyede kimlik bilgilerinizi yenileyip yeni bir giriş kimlik kartı alıyorsunuz............eskortla yola devam ediyorsunuz ve mahkemenin kapısına kadar eskort sizi getirip bırakıyor.............zavallı eskortun görevi bitiyor ve nizamiyeye geri dönüyor..............siz de mahkemeye kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz Sonra duruşma başlıyor ,ilk etapta heyetin sakinliği dikkatinizi çekiyor ,her evrağı ince ince tetkik ediyor karşılıklı usul hükümleri nezaket kuralları içerisinde yerine getiriliyor.Duruşma sırasında hiç beklemediğiniz bir anda asker müvekkiliniz hakime DOĞRUDUR KOMUTANIM diye cevap veriyor ,siz geriliyorsunuz ne komutanı kardeşim hakim diyeceksin hakim diyesin geliyor ama nafile o hala KOMUTANIM demeye devam ediyor.Sonra tanıklar ,bilirkişiler herkes bir ağızdan KOMUTANIM diye hitap etmeye devam ediyor...................
Görüldüğü üzere askeri mahkemelerde duruşmalar çoooooook zevkli geçiyor..
|