Konu
:
Sigorta Sirketine Ihbarin Sonuclari
Mesajı Okuyun
14-02-2008, 19:22
#
4
Av.Kaan
Alıntı:
Yazan
TRINITY
Davayı sigorta şirketine ihbar etmemize rağmen, dava sırasında davacıya ödenecek miktar sigorta şirketine sorulmadı ve kararda sigorta şirketinin ihbar tarihinden itibaren sorumluluğuna hiç değinilmedi. Müvekkilimin en azından fazla faiz ödememesi açısından kararı temyiz edeceğim.
Sigorta şirketi davaya sizin yanınızda fer'i müdahil olarak katılmıştır ama taraf sıfatı bulunmadığından sigorta şirketi hakkında mahkemece herhangi bir hüküm verilmesi usule aykırıdır. Her ne kadar bazen mahkemeler bu tür durumlarda davaya dahil olan sigorta şirketi aleyhine de karar vermekte iseler de bu husus hatalıdır ve sigorta şirketi temyiz ettiği takdirde Yargıtay tarafından karar bozulmaktadır.
Davayı sigorta şirketine ihbar etmeniz sizin daha sonra kendilerine karşı yöneltecek olduğunuz taleplerinizde işinize yarayacaktır.
Alıntı:
Yazan
TRINITY
Ayrıca aracı kullanmaktan mahrum kaldığı zararı davacının taksi fişi, fatura veya buna benzer belgeyle belgelemesi gerekmiyor mu?Dava sırasında bunların hiçbiri istenmedi ve 400,00 YTL taksi giderine hükmedildi.
Bu konudaki düşüncelerinizi de bekliyorum.
"B.K.Madde 42 -
Zararı ispat etmek müddeiye düşer, zararın hakiki miktarını ispat etmek mümkün olmadığı takdirde hakim, halin mutat cereyanını ve mutazarrır olan tarafın yaptığı tedbirleri nazara alarak onu adalete tevfikan tayin eder."
400 ytl adalete tevfikan oldu mu bilemem tabi.
Kolay gelsin
Av.Kaan
Üye Kimliği
Av.Kaan İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Kaan İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Kaan İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın