Mesajı Okuyun
Old 10-02-2008, 15:32   #12
AHMET ŞEREMET

Bir duruşma katibi olarak bende bu tür olaylara çok şahit oldum ve diğer duruşma katibi arkadaşlarımdan bunlara benzer hadiseleri duydum. Ancak beni asıl şaşırtan duruşma salonunda hazır bulunan diğer meslektaşlarınızın sessiz kalmaları.Hatta bir seferinde Hakim, tabiri caizse Davacı vekilini haşlıyor, bir sonraki sıradaki dosyanın Avukatı da dosya alınma sırası kendine gelince haşlanan Avukat dışarı çıktığında Hakimin halini hatırını soruyor. Meslektaşımızın kusuruna bakmayın diyor. Hakim ve Savcı birlikte hakeret edebiliyorlar ama Yargının olmazsa olmaz kolu olan Avukatlar birbirlerine destek çıkmıyorlar. Özür dileyerek yazıyorum ama acaba Avukat olmak başka, Hukukçu olmak bambaşka mı.? Hayır değil. Hukukçuluğun büyük bir yüzdesi Avukatlardadır. Çünkü Avukat araştırır, kanunlara farklı ve yeni yorumlar getirir. Avukat bağımsızdır. İnsanları büyük bir sabırla dinleyip onları ellerinden geldiğince savunmaya çalışırlar. İnsanlarla Avukatlar daha çok birebir muhatap olurlar.Değerli Avukatlarımız, Lütfen birbirinizi bu tür hadiselerde yalnız bırakmayın. Hakimlerin ve Savcıların bu tür hareketlerinde hepinizin birden sesi çıkarsa zannediyorum ki bu davranışlar bir daha meydana gelmeyecektir. Ferdii savunmalar ve şikayetlerin bir faydası olmayacaktır. Bakanlık ve YHSK Memurlarla ve 1. sınıf olmayan Hakim ve Savcılara ilişkin şikayetleri dikkate alıyorlar ancak 1. sınıf Hakim ve Savcılarla ilgili şikayetler için bin dereden su getiriyorlar. Bu yüzden bir çoğunluğun olması lazım.