08-02-2008, 16:01
|
|
|
Tapu İptali Davası-Acil
Değerli meslektaşlar, önüme gelen yeni bir işle ilgili sizinde görüşlerinizi alma ihtiyacı hissettim.Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. Müvekkilin anlattığına göre ortada bir kat karşılığı arsa sözleşmesi var.Bu sözleşmeyi müvekkilin annesi yapıyor.Daha sonra müvekkilin annesi ölüyor ve miras müvekkil ile kardeşi arasında 1/2 oranında paylaşılıyor.Müteahhit katların yapımını tamamlıyor daha sonra. Daha zonra müvekkil ve kardeşi tapuya gidiyor. Burada beyanlar sonucu zemin kattaki iki küçük daire müvekkilin üzerine,üst kattaki iki büyük daire ise kardeşinin üzerine tescil ediliyor.Müvekkil dairelerin büyüklüğünü bilmediğini beyanla, şu anda bu durumun düzeltilmesini istiyor.Miras payının 1/2 olması dolayısıyla, bir büyük daire ve bir küçük daire şeklinde paylaşılmasını istiyor. Burada benim danışmak istediğim tapu iptali davası açacağız, fakat bunu hangi hukuki gerekçeye dayandırmamız gerekiyor. ek olarak başka bir dava açma ihtimalimizde varmı? Konuyla ilgili geniş araştırma yapmama rağmen, aydınlatıcı kararlar bulamadım.Saygılar..
|