Mesajı Okuyun
Old 05-02-2008, 18:12   #1
edcelik

Varsayılan Protestolu senette imza inkarı

Merhabalar
Öncelikle herkese iyi çalışmalar dilemek istiyorum.
Benim sorunum imza inkarında bulunan takibe koyduğum senetlerle ilgili.
Olayı özetleyecek olursak:
1) Aynı şahsa ait birden fazla senet elime ulaştı. Bu senetlerin bir kısmı senet vasfını yitirdiğinden dolayı ilamsız takip düzenledim. Bir kısmı halen senet vasfını taşıdıklarından kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takipte bulundum. Borçlu İlamsız takibe (büyük ihtimalle de diğerine dava yoluyla - henüz bilgi sahibi olamadım) imza ve borca itirazda bulunmuş. Borca itirazın kaldırılması benim için sorun teşkil etmiyor. Yaptığım araştırmalar neticesinde senetlerin altındaki imzalar borçluya ait değil. fakat borçlunun bilgisi ve talimatı doğrultusunda düzenlenmiş. Takibe konu senetlerin bir kısmı ödenmediğinden dolayı protesto edilmiş. Protesto belgesi üzerindeki adres ile senet üzerindeki adres aynı. Yani borçlu bu senetlerden haberdar olmuş. Eğer araştırma yoluna gitmiş olsaydı tüm senetlerden haberdar olabilirdi. Zira senetler bankaya tahsil amacıyla verilmiş ve hepsi de aynı banka şubesinde imiş.
2)Senetlerin tamamı protestolu değil. Borçlu senetlerin kendisine ait olmadığına dair her hangi bir dava da açmamış hatta bu şekilde düzenlenmiş başka senetleri de ödemiş. Fakat elimde bu yönde bir belge bulunmamaktadır.
Sayın meslektaşlarımdan izleyebileceğim yollarla ilgili olarak ipuçları bekliyorum.
C.savcılığına suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Haklarında açılacak olan ceza davası alacağın tahsilini ne şekilde etkiler. Alacağın tahsilini hızlandırmanın yolları nelerdir. Sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.