Merhaba Sayın Meslektaşım,
Bahsettiğiniz olayda sanık daha önceki bir suçundan dolayı hapis cezası almış ve bu hapis cezası paraya çevrilmiş. Ancak bu ceza, sanığa tebliğ edilmeden sanık bir başka suçtan tutuklanmış ve bu suçtan tutukluluğu devam ederken para cezası kendisine tebliğ edilmiş.Önceki suç ile ilgili para cezasını ödemediği takdirde, bu para cezası tekrar hapis cezasına çevrilecektir. Anladığım kadarı ile şu an tutuklu bulunduğu dosya ile ilgili yargılaması devam ediyor. Benim düşünceme göre öncelikle tutuklu bulunduğu dosya ile ilgili davanın sonuçlanması gerekiyor. Bu dava sonuçlanmadan, tutuklulukta geçirdiği sürenin daha önce almış olduğu diğer cezanın infazından düşülemeyeceği kanaatindeyinm. Tutuklu yargılandığı dosyadan beraat kararı ya da tutuklulukta geçirdiği süreden daha az bir ceza alacak olursa, bu suçla ilgili tutuklu geçirdiği sürenin önceki suçla ilgili cezanın infazından mahsup edilebilir diye düşünüyorum. İki suçun infazının aynı anda mümkün olmaması nedeni ile öncelikle tutuklu olduğu dosyasının karara çıkması gerekiyor. Daha sonra da oradan çıkacak olan karara göre tutuklulukta geçirdiği sürenin ( beraat kararı ya da tutuklulukta geçirdiği süreden daha az bir ceza alması durumunda ) önceki cezanın infazından indirim yapılıp yapılmayacağı durumu sözkonusu olacaktır diye düşünüyorum. Saygılarımla ,İyi çalışmalar.