Mesajı Okuyun
Old 26-01-2008, 19:41   #8
Hemocrania

cümle düşük olmuş Sn üstad..724 YTL lik sınır kesinlik sınırı değil de başvuru için gerekli olan sınırlardan biri..

Benim konuyla ilgili bilgim de haberlerde gördüğümden ibaret..
yalnız habere konu olan şahsın 650 YTL civarında bir meblaga dayanarak Heyete başvurması normal..bildiğim kadarıyla (yanlışsam lütfen düzeltin ) heyetin kararları 724 YTL altındaki başvurularda kesin ,bunun üzerindeki miktarlarda Mahkemede görülen davada delil niteliğinde..Kesin derken itiraz yolu elbette ki var..15 günlük bir süresi var..

ben haberdeki bilgilerin yanlışlığı konusunda fikir beyan edecek pozisyonda değilim ancak merak ettiğim eger senaryo:

sabit ücretin haksızlığından yakınan ve bu nedenle ugradıgı zararın 724 YTL nin altında oldugunu düşünen şahıs,haliyle heyete başvursa,heyet şahsı haklı bulsa" burada usul açısından izlenecek yol nedir?
elbette TT ce itiraz olacaktır..(itirazın reddedildiğini yukarıdaki ve konuyla ilgili takip ettiğim haberlerden çıkaramıyoruz) ödendi deniliyor ,bunu da bilmiyoruz

Fakat ben haberin yanlış değilde eksik oldugunu fakat TT nin parayı ödediğini düşünüyorum.(tabi sadece şahsi tahminim)
neye dayanarak haciz işlemi başlatılıyor.TT ödemeyi neden yapıyor emsal teşkil edecegini bilerek..aslında bunu haberdeki dernege danışmak lazım ..garip bir haber olmuş ,özellikle de eksik ancak yine de araştırmakta fayda var kanısındayım..