Mesajı Okuyun
Old 02-12-2004, 18:04   #12
sbudak

 
Varsayılan

Alıntı:
Sitemizi hukukçuların yararlanmalarına açarak gece gündüz emek veren Sayın Admin'den sürekli savunma istemek haksızlık oluyor.

Sayın bir dost,

Sayın Admin'in emek ve zaman harcayarak böyle bir siteyi kullanımımıza sunarak bize hoş ve faydalı bir platform sunduğu için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın Admin'in bu çabasını takdirle karşılıyoruz. Lakin konu bu değil. Sayın Admin'den sürekli savunma istemem de söz konusu değil. Üstelik "Savunma İstemek" ifadesi de doğru bir ifade değil. Burada söz konusu olan; sayın Admin'in tutumuna ilişkin bir eleştiridir. Bu eleştiri yıpratma amaçlı ve kötü niyetli bir eleştiri de değildir. Yanlış bulduğum tutuma ilişkin samimi eleştiridir.

Eleştiri; daha doğruyu, daha iyiyi bulma yoludur. Eleştiri olaya farklı açıdan bakabilmeyi sağlayan alternatif bir bakıştır. O nedenle eleştiriyi yıpratma olarak görmemek gerekir. Gerçi ülkemizde eleştirinin çok sık olarak yıpratma amaçlı olarak kullanılması söz konusu olduğu için bir eleştiri ile karşılaşanların bir tür 'saldırı karşısında mıyım' diye tereddüt etmeleri de doğal. Neyse şimdi o noktalara girip konuyu dağıtmayayım. Eleştiri, yöneticileri (ve genel olarak idarecileri) her zaman daha dikkatli olmaya iten faydalı bir yoldur. Benim yaptığım da bu yolu belirttiğim amaçla kullanmaktan ibarettir. Sonuç olarak, benim eleştirel nitelikli sözlerim, yönetici olarak konulara müdahale zamanlamasındaki hatasına dikkat çekerek bu konuda sayın Admin'in daha dikkatli olmasını sağlamaya yönelik samimi bir çabanın ifadesidir.
Alıntı:
Gündelik çalışma yaşamımızda sürekli çekişme içindeyken bir de burada gerginlik yaşamayı kimse istemez.

Aynı gerekçelerle samimi eleştirilerin yapılmasını huzursuzluk ve gerginlik sebebi saymamak gerektiğini ifade etmek isterim.

Ayrıca sayın Jus'un sözlerine tamamen katıldığımı da belirtmeliyim. İdeolojik tartışmalar, Türkiye siyasetine ilişkin maksatlı sözler ve yaklaşımlar, tartışmalı dini vb. konular sitenin amacına hizmet etmez diye düşünüyorum.