31-12-2007, 13:55
|
#2
|
|
5237 sayılı yasadaki şu iki madde yönünden inceleme yapınız.
Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
Madde 133 – (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi, diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de, aynı cezaya hükmolunur.
yani cezai boyutu olan bir eylemin hukuki bir delil olması mümkün değildir ve bu geçersiz bir delildir.Bu anlamda karşı tarafı savcılığa şikayet edebilirsiniz.
eşin başka bir şehirde çalışması boşanma sebebi olur mu sorunuzu da 4721 sayılı yasanın 186.maddesi yanıtlıyor olabilir. – Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler.
Birliği eşler beraberce yönetirler.
Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar.
maddeye uyulmaması salt boşanma sebebi olamazsa da (zira hakimin müdahalesi ile yer belirlenebiliyor bunu da isteyebilirsiniz.)166.madde kapsamında bir sorun olarak da düşünebilir ve dava dayanağı yapabilirsiniz.
|