Elektrik dağıtım müessesinin eylemi yüzünden müvekkilerinizin zararı doğduğu iddiasındaysanız;
Sayın Buğra'nın fikirlerine katılarak,
1-İlliyet rabıtasını ispatlamak ve bununla beraber zararın miktarını tespit ettirmek gerekiyor, bunun için öncelikle Asliye Hukuk mahkemesinden zararın ve bu zararın dağıtım müessesinin eyleminden kaynaklandığı teknik bilirkişi heyetiyle tespitini istemelisin
2-Asliye Hukuk Mahkemesinden alacağın raporla yine Asliye hukuk mahkemesinden tazminat davası açmanı öneririm
Bununla ilgili voltajın düşük verilmesinden dolayı zamanında idare mahkemesine dava açıldığını hatırlıyorum, ancak o olayda elektriğin düşük verilmesinden dolayı kablolarda kısa devre oluşmuştu ve yangına sebebiyet verilmişti, olayda eylem ile zarar arasında tedaş kusurlu bulunmuş ve zarar ödetilmişti. (Bununla ilgili kararları büroya gelirseniz buluruz

)
Sizin olayınızda esnafın cirosunu düşük olmasının sebebini elektirik kesintisinden kaynaklandığı ispat etmek zor fakat dava sebebi olabilir ve bence uğraşırsanız siz ispatlayabilirsiniz.
Kolay gelsin...