26-12-2007, 17:45
|
#2
|
|
AÇIKLAMALAR:
1- kira artış oranı kira yılı olan iki yılı mı kapsar.
2-kira bedelleri her seferinde mal sahibini kapıya gelerek elden almasıyla ödenmiştir.Tek tanık kapıcı, ne bir evrak ne bir alındı belgesi mevcut değildir.Banka hesabı yazılı olduğuna göre ödemeler usulüne uygun olduğu daha doğrusu ödemelerin yapıldığını tanıkla ispat şansımız var mıdır. Muacceliyet şartını da düşünürsek mal sahibinin bu kadar süre sessiz kalması lehimize bir durum yartır mı.
3-kira artış oranında oynama yapılmıştır. % 25Ten % 35 hiç bir tarafın parafı yoktur.Bu durum ilerde mahkeme aşamasına gelindiğinde artış oranı % 25e çekilebilir mi
5- nolu açıklamanın ihtiyati haciz kararı alabilmek için yeterli olmadığını düşünüyorum.Tarafların teminatsız ihtiyati haciz alınabileceğine karar vermeleri geç.erli olmasa gerek.
6- noda yazılı şart bir cezai şart mıdır. Doğru mu değerlendirdim.Cezai şart ise indirimi yapılabilir mi.
Biz bu daireleri tahliye etmek istiyoruz ama mal sahibiyle anlaşamayacağımız çok kesin. özellikle kira ödemeleri konusunda nasıl bir tedbir alabiliriz.Anahtar teslimini notere yapacağız anlaşılan, bu kadar ay ses çıkarmayan bir insan tahliyeden sonra bize ödenmmemiş kira alacakları derse tanıkla ispat yeterli gelir mi. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
|