Mesajı Okuyun
Old 21-12-2007, 00:24   #10
Av.Ömer KAVİLİ

Alıntı:
Yazan Av.Barış
Hakimin reddi sebepleri tamamı ile gerçekleşmiştir.
Avukatların yıllardan beri söylediği savcı ile hakim eşit yerde olmamalı savı birkez daha doğruluk kazanmıştır.
İşin ilginç yanı bu tür olaylar ile bizde karşılaşıyoruz.
Mesela buradaki x asliye ceza mahkemesi hakimi karar vereceği zaman orada bulunun c.savcısına "savcım bu dosyada şu şu ibareler var.olayın özeti şöyle,deliller bunlar mağdur-müşteki bunları söylüyor,senin fikrin nedir?" şeklinde ifadeler kullanılıyor.Düşünsenize dosyayı bilmesi gereken c.savcısına hakim dosyayı anlatıyor.
İşin diğer ilginç yanı ise duruşma sırası bekleyen meslektaşlarımızdan hiçbir tepki gelmiyor.Reddi hakim istediğiniz zaman ise bunun reddine karar veriliyor.Böyle Adalet olur mu siz karar verin.
saygılar...

Sayın "Av.Barış",

Ben de sizin gibi düşünüyordum ve duruşmaya çıkan mahkeme başkanı ile üye yargıçların yargıçlık makamındaki görevden retlerini istemiştim. (Mahkeme başkanı, iddia makamındaki savcıyla gizli fısıltılı konuştuğu ve sonra bu konuşmasını inkar ettiği ve bu hususun konuşmanın tarafı olan duruşmadaki savcının itiraf ve ikrarı ile ortaya çıktığı için; ve diğer üye yargıçları ise, kanunun tarafsız yargıç olarak görevlendirdiği makamda görev yapmalarına karşın tanık oldukları yanıbaşlarındaki fısıltılı konuşmaları duydukları ve sonrasındaki başkanın tutumunu gördükleri halde başkanın yazdırttığı duruşma tutanağını itiraz şerhi yazdırmaksızın "oybirliğiyle denilerek imzalamak suretiyle başkanın hukuksuzluğuna iştirak ettikleri, böylece iştirak hükümleri çerçevesinde Başkan ve üyelerin birlikte retlerini istemiştim.)
Aynı başkan ve aynı üyeler ret isteğimin reddine karar verdiler; DİLEKÇE EKİNDE BELGE VE DELİL BULUNMADIĞI, davayı uzatmaya yönelik olduğu nedenleriyle...

Kendi ağızlarından çıkan söz ve kendi yaptıkları davranışlarının kanıtını-delilini, kendileri dışında biri olarak benden istemiş olmalarını çıktığım sonraki duruşmada (03.10.2006) eleştirmiştim. Aslında retlerini isteğimin reddine ilişkin bu kararlarındaki bu davranışları bile ret isteğimin haklılığını kanıtlamış oldu. Ne var ki, duruşma başkan ve yargıçlarının çekilmeleri gerçekleşememişti.

Sayın "Av.Barış" soruyor:
Alıntı:
Böyle Adalet olur mu...

Yanıtlayalım:

Yargılama ilkeleri bozularak yapılan yargılama sonucunda mutlaka bir karar çıkacaktır,
ancak o karar ADİL OLAMAYACAKTIR.

Saygılarımla.

Ömer KAVİLİ
Hukukçu

" Hak, huk, HUKUK; gak, guk, GUGUK ! "