Mesajı Okuyun
Old 15-12-2007, 01:04   #34
Av. Hatun Olguner

Cengiz Bey ;

Dernek kurulmuş,valilik tarafındanfeshi istenmiş ve sonuçta bu istem mahkemece kabul edilmiş. Derneğin kuruluşuna izin istemi yok gerçekten,ama sonuç olarak bu kamusal kaygı ve çıkarlar nedeniyle fesih kararı yönlenmiş. Konunun özü bu.

Ben de dedim ki,asıl sorun bireyin ve toplumun karşılıklı sağlığı.Mahkeme bunun takibinde,hakaret etme kastı neden taşısın? Belki mahkeme şunu demek istedi : "Toplumdaki yaygın kanılar ve tanımlar böyledir,toplum size bu kavramlarla yaklaşıp dışlayacak,tedirgin olacak,tedirgin edecek,adres göstermeyin,önyargıların hedefi olmayın, yanlış yoldasınız. " Mahkeme koruyucu olmak için de engellemek istemiş olabilir. Hakaret kastı düşünmek istemiyorum bile. Hiç kimsenin,özellikle sağlıksız ve sorunlu,korunmaya ve desteklenmeye muhtaç kişileri hakir görmeye hakkı olamaz. Bunların dernek kurarak durumlarının devamına değil,sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmak ve yönlendirmek hukukçunun da,sosyal ödevli devletin de önceliği olmalı.

Aslına bakarsanız devlet her bireyin her tür sağlık, eğitim ,kişisel gelişiminden sorumludur. Ben derneğin faaliyetini kamu yararına aykırı bulmayabileceğiniz ihtimalini,fikir hakkınız olarak düşündüm,herhangibir ima yok. Ben karşı olduğumu açıkça yazdım.

Bunlar hakarete müstehak demiyorum,mahkemede hakaret kastı olamaz,yoktur diyorum

Ama bir yön dikkatimi çekiyor,genelde karşımızdaki insanlara kırıcı ve incitici,negatif kanaatlarimizi daha cömertçe sunuyoruz. Ulusal alışkanlığımız ve iletişim tarzımız bu. Birbirimize güzel duygu ve düşünce aktararak pozitif mesaj vermeği sevmiyor,bir hata yakalayıp bunu da işleyerek negatif iletişim kurmayı tercih ediyoruz. Şimdiye kadar yazdığım onlarca mesajın hiçbirine pozitif bir beyanınız olmadı,bugün bu hayret mesajınızla ve negatif tarafından bir karşılaşma olunca şaka ile karışık sitem ettim.