14-12-2007, 17:53
|
|
|
olumsuz görev uyuşmazlığı - vekalet ücreti
Merhaba
Asliye Hukuk Mahkemesinde davalı taraf olarak yer aldığımız bir itirazın iptali davasında talebimiz üzerine mahkemece görevsizlik kararı verilerek görevli mahkemenin sulh hukuk mahkemesi olduğu ve davalı lehine yani bizim lehimize vakelet ücreti takdir edildi. Bunun üzerine davacı vekili görevsizlik kararını temyiz etmeden sulh hukuk mahkemesinde davanın devamını sağladıktan sonra sulh hukuk mahkemesi de asliye hukuk mahkemesini görevli sayarak görevsizlik kararı verdi. Bu arada asliye hukuk mahkemesinden lehimize çıkan vekalet ücretini tahsil ettik. Merci tayiniyle görevli Yargıtay 20. HD ise asliye hukuk mahkemesinin görevli olduğuna karar verdi. Bu durumda asliye hukuk mahkemesinin davacı tarafça temyiz edilmeyen görevsizlik kararındaki vekalet ücretini iade etmemeiz gerekir mi? Nitekim davacı vekili haliyle elinde ilam olmadığından görevsizklik kakarıyla lehimize hükmedilip tarafımızca tahsil edilen vekalet ücreti için ilamsız takipte bulundu. Araştırdım Yargıtay'ın bu konuyla tam olarak örtüşen bir kararını bulamadım. görevsizlik kararı temyiz edilmediğinden kesinleşmiş midir? Yoksa merci tayini kararıyla asliye hukuk mahkemesi kararı ortadan kalktığından asliye hukuk mahkemesi nin verdiği vekalet ücretini iade etmemeiz mi gerekir? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
|