03-12-2007, 19:58
|
|
|
ipotek takibi ile birlikte kefil aleyhine ilamsız takip
Sayın meslektaşlarım,bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var.
Alacaklısı banka olan bir olayda aldığı krediye karşılık yarı hissesi kendisine yarı hissesi de kardeşine ait bir gayrimenkulün tamamını ipotek veren borçlu aleyhine; kardeşini de ipotek veren 3. şahıs olarak gösterdiğim ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlattım ve icra emri gönderdim.
Ayrıca müşterek müteselsil kefil aleyhine de aynı tarihte ilamsız takip başlattım ve bu takip itirazsız kesinleşti.
İpotekli takip ise borçlu açısından kesinleşti ancak ipotek veren 3. şahıs konumundaki kardeşi yurtdışında olduğundan ona tebligat yapılamadı. Şimdi bu tebligatın yapılmasını beklemeksizin kıymet taktiri yapacağım ancak işin içine yurtdışı girdiğinden satış vs işlemler uzayacak. Ayrıca bu kişinin ilerde itirazı da söz konusu olabilir çünkü noter ihtarı kendisine ulaşmamış. İpotek senedini de asıl borçlu kendi adına asaleten kardeşi adına da vekaleten imzalamış.
Benim sorum şu: İpotekli dosyada da işlemlere devam ederken kefile açtığım dosyada her türlü haciz işlemi yapabilir miyim? Kefilin bu konuda süresiz bir şikayet hakkı yok değil mi? Başta itiraz etmemiş olması benim işimi kolaylaştırır mı? Pek çok yere baktım ancak soruma net bir cevap alamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla!
|