Mesajı Okuyun
Old 30-11-2007, 20:22   #13
advokat34

Varsayılan ıslah ile ilgili başka bir sorun? Islah mahkemenin kabulüne bağlı değildi hani!

Islah ile ilgili benim de merak ettiğim başka bir konuyu sormak istedim. 'Islah gerek diğer tarafın gerek mahkemenin kabulüne bağlı olmayan ve yargılamanın her aşamasında (davanın taraflarını değiştirmek dışında), davayı tümden değiştirme imkanı tanıyan usuli bir hak diye biliyorum ama mahkeme bugün ıslah talebimizi kabul etmedi. Gerekçe, davanın karar aşamasında olduğu bir zamanda ıslah talebinin yerinde olmamasıymış. 4 yıl süren ve 4 defa bilirkişiye giden itirazın iptali dosyasında, takip talebinde yer alan alacağın yanlış hesaplama sonucu (olay istisna aktine dayalı ve yerinde tespit ile bilirkişi hesaplamasını gerektiren bir iş olduğundan), takip talebinde yüksek yazılmış olan meblağ, bilirkişi raporlarından sonra yapılan hesaplama yanlışlığının farkedilmesi üzerine, fazla yazılan miktar ıslah yolu ile düzeltilmek istendi fakat mahkeme ıslahı yukarıdaki gerekçe ile kabul etmedi. Islah talebiyle ilgili bu karar hakkındaki düşüncelerinizi almak istedim. Saygılar...