Mesajı Okuyun
Old 24-11-2007, 09:00   #9
Mustafa ÖZCAN

 
Varsayılan

Önceki Yargı Kararından alıntı:
(Yukarıda belirtilen Yasa ve Tüzük hükümlerinden anlaşılacağı üzere, ilgililerin veya yetkili makamın istemi dışında tapu sicilinde yapılacak değişiklikler, mahkemenin bu konuda bir karar vermesine bağlı olup; tapu kayıtları üzerinde özel mülkiyete yönelik tescil, terkin ve tashih gibi işlemlere ilişkin davaların görüm ve çözümünün adliye mahkemelerinin görevi içinde olduğunda tereddüt bulunmamaktadır)

Merhaba.

İdareye şerhin silinmesi için yeniden yazılı müracaatta bulunup bu müracaatın reddi halinde idarenin ret kararına yönelik İDARİ İŞLEMİN iptali için yeniden İdare Mahkemesine iptal davası açılabileceği ilgili kararda açıkça görülüyor. Bu bir yöntem. Tabi önce idareye yazılı müracaat ederek bir ret kararı alıp yeniden idari yargıya götürülecek İDARİ BİR İŞLEM oluşturulduktan sonra dava açılmalı.

Şerhin dayanağını kaldıran iptal kararını ekleyerek sicilin düzeltilmesi için adli yargıda açılacak davada şerhin silinmesi kararı alınabilir. Bu olağan yöntem. Her iki yöntemde dava açılmasını gerektiriyor. Her iki yöntem sonucunda da oluşan zararların tazmini TAM YARGI DAVASI İLE istenebilir. SİCİLİN DÜZELTİLMESİNE YÖNELİK ADLİ YARGIDA AÇILACAK DAVADAN SONUÇ ALINABİLİR. Hangisi daha hızlı ve uygunsa o tercih edilebilir.

Saygılarımla..