Mesajı Okuyun
Old 06-11-2007, 05:22   #12
Mustafa ÖZCAN

 
Varsayılan Hakİm, Savcilarin Bİr ÇoĞu Kral olduğunu zannediyor ama HATTA BAŞKA BİŞİ ZANNEDEN VAR

[Alıntı=S.Orhan]konu savcıların görevini yapıp yapmamak olunca müdahil olmak durumunda kaldım.
savcılar kralmı ki

Okulu biltirdiğim yıllarda avukatmı olsam hakim savcımı olsam diye düşünüyordum. Birçok avukatla hakim ve savcı ile konuştum. Fikir beyan eden genel Avukat yaklaşımı özgürlük üzerine idi. Hakim ve savcılardaki genel yaklaşım ise statü, saygınlık, otorite üzerine idi. Avukatlar özgür olursun derken hakim savcılar daha çok güçlü olursun mesajı verdiler. Bazıları bu konuda çok aşırıya kaçabilirken, çok insancıl, ölçülü tavsiyelerde aldım.. Ancak o dönem Bir savcının tavsiyesini unutamıyorum. "BOŞVER AVUKATLIĞI, HAKİM SAVCI OL, GÖKTE ALLAH YERDE SENSİN"....

Hakim savcı havası yüzünden komik durumlara düşenleride gördüm.

UNUTAMADIĞIM Bİ ÖRNEK : Bayan bir hakim duruşmada tanık dinliyodu, bi bayan tanık çağırıldı, Tanığın salona girmesi gecikti hakime hanım sinirlendi. (Kendini kraliçe zanneden bi meslektaştı zaten) Mübaşire bağırdı. "Çabuk olsana bissürü dosya var daha öğlen oldu" Mübaşir salon dışında henüz bizim görmediğimiz tanığa seslendi. "Yenge çabuk ol biraz" Hakim yine mübaşire bağırdı "Mahkeme burası Yenge YOKKK!!!" Beş saniye sonra tanık kapıda gözüktü. 60 lı yaşlarda 120 Kğ civarında zor yürüyen ve topallayan bir teyzeydi" Hepimiz anlamıştık niye geciktiğini hatta yardım etmek için kalkan bile oldu. Hakime hanım bu kez tanığa "Gel teyze yaklaş şöyle" dedi. Kendimi tutamadım "HAKİME HANIM TEYZE YOKKK MAHKEME BURASI" Salonda kahkaha koptu...

Karar merci olmaları nedeni ile hakim savcıların avukatlara karşıda üstünlük havasında oldukları ve aynı fakülteden gelselerde avukatları meslektaş olarak görmek istemediklerini hissettirdikleride bir gerçek değilmi..
Tartışmayı açan HAK HUKUK ARKADAŞIMIZIN amacı açık... Toplumdan ve toplumun huzurundan kendini sorumlu tutan Sorumluluk sahibi Savcılar istiyoki bence sonuna kadar haklı Bu nedenle örneğin KÖYÜN DELİSİNDEN verilmesi ya da doğruluğu veya tutarlılığı önemli değil. Önemli olan konunun özü... Sistem bu imkanı savcılara ne kadar veriyor. Ayrı konu ama Kral edasında olanların bu duyguyla ellerindeki imkan kadar, güçleri yettiğince topluma ve toplumun huzuruna sahip çıkmaları gerekmezmi..

5 YIL AVUKATLIK YAPMADAN HİÇ KİMSEYİ HAKİM SAVCI YAPMAMAK LAZIM BENCE.. HAYATI, İNSANLARI, ZORLUKLARI, EKMEK KAVGASINI İÇİNDEN YAŞAYARAK GELMELERİ ONLARI DAHA Bİ OLGUNLAŞTIRIP HAYAT GERÇEĞİNE YAKLAŞTIRACAKTIR.