Mesajı Okuyun
Old 01-11-2007, 15:50   #18
salimengin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ottomann
Biz meslektaşlar olarak bu şekilde bir birimize saldırdıkça, işimiz çok zor.

Neden zor? Açıklayayım:

1) Müvekkilin avukata hacizden vazgeç şeklinde faks çekmesi mümkün değildir. Faks halen geçerli bir delil değildir. Müvekkilin ya da yetkilisinin bizzat yazılı orjinal belge ile talimat vermesi gerekir.

2) Herşeyi geçtim, müvekkilin kendisi neden bizzat haciz mahalline gelip, hacizden ve takipten vazgeçmemiş? Buna her zaman hakkı var ve bu durumda zaten haciz yapılmaz.

(Tüm mesajları tam okumadım, o yüzden bu konuda bir açıklama yapıldıysa özür dilerim)

Sayın meslektaşım; birbirine saldırmak tabirini neden kullandığınızı anlayamadım.Ortada bir ihtilaf var ve bunun çözümünü tartışıyoruz.Ayrıca müvekkil ile avukat arasında dosyanın durdurulması için fax çekilmesi zorunluluğunun kabul edilmesine rağmen avukatın buna riayet etmemesini boyle mi değerlendiriyorsunuz.Neden fax ile işlem durdurulamaz diyorsunuz.Bunun dayanağı nedir.Müvekkil onlarca dosya için haciz mahaline gidip vazgeçtim mi diyecek.Haczin amacı borçluyu tazyik etmek değil midir?Borçlunun eve gelmesi için 10 dakika beklenmez mi?Avukat kayıtsız şartsız kendisini muhafaza yapmaya endekslemişse haczin anlamı kalır mı?