Mesajı Okuyun
Old 27-10-2007, 10:07   #13
Admin

 
Varsayılan

Sayın Av.Cengiz Aladağ,

Üye isminin gizlenip gizlenmeyeceğini yarışma şartnamesinde üyenin kendisine bırakmıştık. O cümleyi buraya gönderirken sehven bu şekilde yazmışım, yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim, hata bana aittir.

Bu bir öykü yarışması olduğundan, üyelerimizin kişilere değil, öykülere oy vereceğine ben eminim. Dolayısıyla hatır gönül ile yarışmanın üyenin kişisel popülerliğini ölçmeye yönelik olacağına dair tezinize katılma imkanı bulamıyorum ve böyle bir söylemi de üyelerimize fazlasıyla güvensizlik ve biraz da haksızlık olarak görüyorum. Ancak elbette sizin fikrinizdir, fazlaca diyecek birşey yok.

Öte yandan üye isminin gizli tutulmasının pratikte mümkün olamayacağı konusunda da bize katılacağınızı umuyorum. Bir hikaye yazarı, hangi hikayenin kendisine ait olacağını belli etmek isterse bunu engellemek fiilen imkansızdır. Forum mesajlarında, üye imzasında "ima yollu" pek çok cümle ile bu mesaj kolaylıkla verilebilir. Örneğin sadece THS itiraf.com'a bir mesaj gönderse, bu mesajı yönetim daha sonra silse bile, mesaj o anda konuya abone olan 300 üyeye gitmektedir. THS platformunda mutlak bir sansür uygulasanız bile üyenin email ile özel mesaj ile MSN ile hangi hikayenin kendisine ait olduğunu arkadaşlarına bildirmesini engellemek de imkansızdır. Bu şartlar altında kazanılamayacak bir savaşa girmek yerine, rumuz kullanmayı üyemizin kendi insiyatifine bıraktık.

Elbette bu şartlar altında yarışmaya katılıp katılmayacağınız da sizin insiyatifinize kalıyor.

Ancak bu yarışmanın amaçlarından birininde site içindeki dostluk ve dayanışma duygularını arttırmak olduğu dikkate alınacak olursa, bence bu küçük etkinliği çok fazla da "rekabet" ortamına sokmaya ve bu kadar sert eleştirmeye gerek yok. Bu da naçizane benim insiyatifimde olan kişisel yorumumdur.