Mesajı Okuyun
Old 26-10-2007, 23:45   #9
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Kuralların değişmesinin (başka değişiklik de olacak mı acaba?) yanlışlığı bir yana, oylamada yazar adı belirtildiğinde, oyların öyküye değil yazara verilmesi kaçınılmazdır. Bu durumda yarışma, öykü yarışması olmaktan çıkıp, katılımcılardan hangisinin diğer üyelerce daha çok sevildiğini gösteren bir anket olmaktan öteye gidemeyecektir.

Sayın Jeanne D'arc,
Jüriye güvensizlikten sözetmedim bile.
Yarışma şartlarını yazarken "üye isimleri ile" yerine "üye isimleri gizlenerek" yazan, böylece ilan eden, 2 gün sonra bu hatanın farkına varıp kuralı tersyüz eden jüriye, buna rağmen güveniyorum.
THS üyelerine de güvensizliğim sözkonusu değil. Çünkü sorun oylamanın işleyişinde. Oylamada rumuza bile gerek olmayıp, sadece öykü adları kullanılabilecekken, katılımcı üye adları yazıldığında yarışma "kimi daha çok seviyorsunuz?" anketine dönüşecek. Bu çok açık değil mi? THS'nin eski ve tanınan bir üyesi ile bu koşullarda yarıştığında kim daha dün üye olmuş birine oy verir? Yıllardır tanıdığınız insanlar katılmışken, kim hiç tanımadığı birine oy verir? Dikkat ediniz, oylar, öykülere değil, kişilere verilecek bu durumda.
Yalnızca düşüncelerimi söylüyorum. Tartışmanın da bir anlamı yok; bu şekilde yapıldığında ortada bir öykü yarışması kalmadığını düşünüyorum ve katılmayacağım. Bunun da kendime ya da öykülerime güvensizlik olarak algılanmasını yadırgıyorum doğrusu.