Mesajı Okuyun
Old 24-10-2007, 16:36   #1
Jeanne D'arc

 
Varsayılan Türk Hukuk Sitesi Yarışıyor : THS KISA ÖYKÜ YARIŞMASI (2007/1)

THS KISA ÖYKÜ YARIŞMASI (2007/1)

Değerli THS Üyeleri,

Türk Hukuk Sitesi olarak, üyelerimizden gelen yoğun talepleri dikkate alarak düzenlediğimiz kısa öykü yarışmasına ait duyurumuzdur.

Bu ödüllü yarışma ile, fazlasıyla sorumluluk gerektiren, stresi bol mesleki alanımızdan birazcık uzaklaşarak, saklı cennet edebiyata uzanmak ve ayrıca içimizdeki cevherleri de gün ışığına çıkartmak istedik.

Tüm THS üyelerinin katılabileceği bu yarışmanın, THS'deki güzelliklere yeni bir pencere açabilmesi dileğiyle...

YARIŞMA ŞARTNAMESİ:

Katılım Şartları:
Yarışmaya katılabilmek için:

1)THS üyesi olmak,
Yarışmaya, seçici kurulda yer alanlar dışında, THS'nin tüm üye ve yöneticileri katılabilir.

Yarışacak Esere Dair Şartlar:

2)Yarışmaya gönderilecek yazının, katılımcı tarafından yazılmış olması gereklidir.

3)Yarışmaya gönderilecek yazıların kısa öykü formatında olması gereklidir.

4)Yarışmaya gönderilecek öykünün, en az 2 ve en çok 4 adet A4 sayfasını geçmeyecek biçimde, en az 500 ve en çok 1.500 kelime olması gereklidir.

5) Yarışmaya gönderilecek öykülerde konu serbestisi geçerli olmakla birlikte sitemizin öncelikli varlık amacı doğrultusunda, öykülerde az da olsa hukukla ilinti kurulması gerekmektedir. Katılımcılar hukuku, öykülerinde dilediği şekilde, dilerlerse yalnızca minik bir motif olarak işleyebilir ya da tüm çerçeveyi hukuk üzerine inşa edebilirler.

Yarışma Şartları:

6)Her katılımcı tek yazı ile yarışmaya katılacaktır. Yarışma tek yazı üzerinden ve tek aşamalı olarak yapılacaktır.

7)Katılımcıların en geç 27.11.2007 tarihine kadar, yazılarını word dosyası ekli elektronik posta şeklinde yarisma@turkhukuksitesi.com elektronik posta adresine göndermesi gereklidir.

8)Anılan hususlara aykırı veya belirtilen tarihden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve yarışma dışı bırakılacaktır.

9)**Süresinde ve şartlara uygun başvuran katılımcıların yazıları, seçici kurul tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

**Seçici kurul değerlendirmesi; yazıların, Türk Hukuk Sitesi'nin genel ilke ve kurallarına aykırılık (örneğin dini veya siyasi içerik, adalet hissini rencide etmemesi, vs.) taşıyıp-taşımadıklarına dair inceleme ile sınırlıdır.

**THS'de cari Türkçe dilbilgisi, imla ve anlatım kurallarına uygunluk, yazım ve içeriğe yönelik kurallar, yarışma için de aynı şekilde geçerlidir.

Oylama Şartları:

10)Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu yarışmaya hak kazanan öyküler, katılımcıların kendi taleplerine göre üye isimleri ile veya kendilerince belirlenen rumuzla yayınlanacaktır. (Sehven yazılan "üye isimleri gizlenerek" ifadesi, "üye isimleri ile" olarak tashih edildi 27.10.2007 Admin)

11)Oylamaya sunulacak öyküler, seçici kurula gönderilme tarih ve saatlerine göre alacakları sırayla ve hepsi aynı anda yayınlanarak, jürinin oylamasına sunulacaktır.

12)Yarışma jürisi, THS üyeleridir.

13)**Oylama, anket şeklinde olacak ve THS üyelerince yapılacaktır.

**Seçici kurulun değerlendirmesini müteakip yayınlanan öyküler ile birlikte oylama süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri ayrıca ilan edilecektir.

**Her THS üyesinin BİR KEZ oy kullanma hakkı olacak, ancak bu oylama sırasında beğendiği birden fazla öyküye oy verebilecektir. Teknik imkansızlık nedeniyle verilen oy geri alınamaz ya da değiştirilemez.

**Yarışma birincisi oylama neticesi belli olacaktır.

15)ÖDÜL:
Oylama sonucunda birinci olan eser sahibine THS Kısa Öykü Yarışması Plaketi verilecektir.

JÜRİ:
THS Üyeleri

ORGANİZASYON/SEÇİCİ KURUL:
Admin, Gülümse, Jeanne D'arc, dark.

**Seçici kurulun görevi; yarışmanın organizasyonundan ibarettir. Kurul şartnamede belirtilen hususlar yönünden yazıların değerlendirmesini yapar ve kabul edilenlen yazıları jürinin oylamasına sunar.

Yarışmaya tüm üyelerimiz davetlidir.