Mesajı Okuyun
Old 18-10-2007, 12:26   #10
Av. Şehper Ferda DEMİREL

1 no.lu mesajda geçen "kuaförün strese girmesi" konusunda, sık kuaföre giden biri olarak görgüye dayalı bilgilerim çerçevesinde ( ) katılıyorum. Saçımın şekli şöyle olsun, böyle olsun diyerek dile getirlen talep, ekseriyetle "muğlak" bir taleptir, ayrıca uygun olup olmadığını da talep sahibi çoğu kez bilmez. (Ben S. O'connor saçı istiyorum, ben H.Avşar bilmem nesi istiyorum diyerek gelen çok kadın gördüm )

Uzun uğraşların sonucunda koltuktan kalkan ziyaretçinin memnuniyetsiz bir ifadeyle söylendiğine epey tanıklık etmişliğim olmuştur. Bu müşteri, terkettiği salon sahibi ve çalışanlarında çalışma şevk ve iradesinden eser bırakmaz. Müşteri her zaman haklıdırdan hareket etmek zorunda kalan kuaförlük sektörü, yerli yersiz yaknmaları nezaketi elden bırakmayarak yanıtlar, bir yerden sonra susar, çünkü müşteri kendisi gibi nezaket çabası içinde olmaz, hatta saygısızlaşır.

Müşteri olarak bile, kuaförün sıkıntısını anlayabiliyorum. Ben böyle bir davadan ve sonucundan , kendi kuaförüme en iyisi hiç sözetmeyeyim

Saygılarımla...