Mesajı Okuyun
Old 09-10-2007, 11:27   #1
İhsan Yıldırım

Varsayılan manevi tazminatı artırmanın bir yolu olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,
Manevi tazminat davasıyla ilgili bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum.
Geçenlerde bir vatandaş geldi, iş kaza sonucu gözünü kaybetmiş ve bununla ilgili olarak dava açması için bir avukatla anlaşmış. Davası açılmış ancak daha sonra bana anlattığına göre oldukça haklı sebeplerle avukatını azletmiş ve benimle görüştü.
Önceki avukatı, müvekkil kusursuz olduğu, bir gözünü kaybettiği, estetik olarak çok kötü göründüğü ve müvekkil henüz 27 yaşında ve bekar olduğu halde, manevi tazminat olarak 5.000.YTL talep etmiş. Tabi ki bu şartları haiz bir işçinin talep edebileceği manevi tazminat miktarı bu değil. Ancak manevi tazminat davalarında müddeabihi artırma imkanı yok ve müvekkilimin mağduriyeti çok fazla. Benim sorum şu; bu davayı takip etmeyip müracaata bıraksam, üç ay sonra dosya işlemden kaldırılıp açılmamış sayılmasına karar verilse ve ben daha yüksek bir taleple başka bir dava açsam acaba müvekkilin haklarına bir halel gelir mi? Teknik olarak gelmemesi lazım çünkü önceki dava açılmamış sayılacak, dosya işlemden kaldırılacak, zamanaşımı endişem de yok ama yinede problem çıkabilir mi diye çekiniyorum. Bu konuyu pek çok meslektaşla konuştum, yorumlar inanılmaz farklı, birde sizlerin görüşlerinizi alayım dedim. İyi çalışmalar diliyorum.