Mesajı Okuyun
Old 06-10-2007, 21:22   #17
Hukukçu55

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Sayın Seçil94

Firmanın bordrosunda gözüküyorsanız mali açıdan nasıl bir problem görüyorsunuz?

Bu durum elbette firma ile yaptığınız iş akdine aykırılık teşkil edebilir ve iş kanunu açısından bence sözleşmede bu konuda özel izin olmalı. Ancak doğrusu ben mali açıdan nasıl bir problem gördüğünüzü merak ettim. Farzedelim firma ile yaptığınız iş akdinde işveren işçinin bu şekilde dışardan iş almasına muvaffakat ediyorsa ve siz de vergi mükellefiyeti tesis ederek bu aldığınız işlerin makbuzunu kesiyor ve vergisini ödüyorsanız, sizce mali açıdan başkaca bir sorun oluşur mu?

Bu arada çok yakın zamanda THS üyesi bir meslektaşımız bu hususu bana özel mesajla sormuştu ve onun da bu konu altındaki cevapları gördüğünü ve okuyacağını umarım.

vergi hukuku yönünden bir problem yok. Maliye buna karışmaz.Ama pratikte bunun uygulaması da yok yada pek ender.Zira ben firma sahibi olarak dışarıdan dava almasına muvaffakat edeceğim avukatı niye firmamın bordrosunda gösterip de iş hukukundan doğan çok sayıda mali yükümlülüklerin altına gireyim.Kıdem ihbar fazla çalışma kötü niyet işe iada vs. Malumunuz aylık ödemeli hukuk danışmanlığı hizmeti genellikle uygulamada serbest meslek makbuzu karşılığı her ay ücret ödenmesi biçiminde yürütülmektedir. Saygılarımla