28-09-2007, 22:59
			
							
		 | 
		
			 
            #10
		 | 
	
	| 
		 
			
			 
			
			
			
			
		 
			
				  
				
		
	  | 
	
	
		
			
			
				 
				
			 
			 
			
		
		
		
		Sayın meslektaşlarım, bu kadar umutsuz bir tablo çizmeyin lütfen, 
Sayın hukukçu 66 çok doğru bir tespit yapış kesinlikle katılıyorum, neredeyse her ilçeye bir hukukfakültesi açtılar ve hala açıyorlar, parasını ödeyen diploma alıyor zaten, stajı da kaldırdılar  ne de olsa MUHASEBECİLİKTEN  daha az önemli bir iştir HUKUKÇULUK ve AVUKATLIK ! 
Esas meseleye gelelim: Ceza avukatlarının ceza yargılamasında GEREKSİZ VE FAYDASIZ OLDUĞU ve hatta  YARGI ( karar)  VE İDDİA makamlarının başka bir deyişle HAKİM VE SAVCILARIN  AVUKATLARA  egereksiz gözüyle baktıkları gibi bir izlenim oluştu okuduklarımdan. 
BU HUSUSTAKİ GÖRÜŞLERİNİZE KESİNLİKLE KATILMIYORUM. 
ŞÖYLE Kİ: 
1.HAKİM VE SAVCILARIN  çok ciddi mesleki problemleri vardır. Sayıları yetersizdir ve  iş yükü çok fazladır. yardımcı personel, araç gereç, bina ve diğer teçhizat vs. gibi çalışma hayatını doğrudan etkileyen hususlar da cabası. 
HAKİM VE SAVCILARIN  birkaç yılda bir görev yerleri ve görevli olduklrı mahkemeler değiştirilmektedir. Bu durum öncelikle hakimlerin sonra da avukatların ve nihayetinde VATANDAŞIN aleyhine sonuç doğurmaktadır. Ceza yargılamasını ve ceza hukukunu tam öğrendiği anda ve verimli olmaya başlayacağı bir anda bir hakimi alıp KADASTRO hakimi veya Sulh Hukuk Hakimi yaparsanız O HAKİMDEN NASIL VERİMLİ OLMASINI BEKLERSİNİZ? HAKİMLERİMİZİN bu huusta çektikleri ÇİLEYİ  AVUKATLAR olarak bizler görmezsek kim görecek. 
3.Yukarıdaki hususları uzattıkça uzatmak mümkün. Bunları yazmaya ve konuşmaya gerek olduğunu sanmıyorum, zaten YARGIDAKİ PROBLEMLER ortadadır ve  malesef TÜM ADLİYEYE VE TOPLUMAolumsuz yansımaktadır. 
TÜM BUNLARIN SONUNDA HEM HUKUK HEM DE CEZA YARGILAMASINDA USUL HUKUKUNA RİAYET EDİLMEMEKTEDİR VE BU DURUM DAVALRIN EASINA ETKİ YAPMAKTADIR. 
ANCAK; Özellikle Ağır Ceza mahkemeleri ve Asliye Ceza mahkemelerinde HAKİMLERİN  savunmayı nazara aldıklarına ve kararlarını bu doğrultuda verdiklerine çok tanık oldum.Şüphesiz bütün hakimler ve savcılar bir değildir ve  görevini gereği gibi yapmayan/ yapamayan hakim ve savcılar vardır ve bu durum doğaldır. Tıpkı görevini gereği gibi yapmayan/yapamayan avukatlar olduğu gibi. 
ŞUNU UNUTMAMAK GEREKİR: Mahkeme salonları şov arenası değildir. İşin esasına müessir olmayacak, gereksiz laf ve söylemlerden uzak durmak gerekir. Müvekkillere şirin gözükmek için gereksiz davranışlardan kaçınmak ve ESASA MÜESSİR husular kapsamında SAVUNMA  yapmak gereklidir. İnanın bana birçok ağır ceza davsında çok az konuşarak  Mahkümiyet dışında kararlar aldım ( Beraat, düşme ve davanını reddi) 
		
	
	
    
  
		
		
		
				
		
	
	 |