Mesajı Okuyun
Old 17-09-2007, 12:47   #7
justice is lost

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan lawstudent
anladım.teşekkür ederim.yabancı dil öğrenmeyi askıya almayacağım zaten belli bi birikimim var onun üstüne profesyonel bi ingilizce eğitimi de alarak kendimi geliştirme düşüncesindeyim.
bunun yanında sormak istediğim bir şey daha var.avukatlık mesleği içinde ingilizce bilenlerin sayısı hakkında bi fikriniz var mı.Yani kesin sayısal bi cevap istemiyorum, işte genellikle biliniyor ya da ingilzce bilenlerin sayısı az değil ya da çok değil gibi cevaplar da olabilir.Bu dili öğrenmek bana avantaj sağlar mı o yüzden soruyorum.

Sn. lawstudent;

Ne yazık ki avukatların çok büyük bir çoğunluğu yabancı dil bilmiyor, bilenlerin ise çok küçük bir kısmı mesleklerinde yabancı dili kullanıyor. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Madem belli bir birikimin de var, İngilizce'ni ilerlet; Oxford, Longman vs. yayıncıların intermediate - upper int. - advanced seviyedeki kitaplarını edin ve oku, yabancı internet sitelerinde gezin, ingilizce dergi ve gazete okumaya çalış, Türkçe alt yazılı film seyret, içerisinde bol konuşma olan PC oyunları oyna... Bunların sana inanılmaz derecede katkı yaptığını göreceksin.

İngilizce'yi meslekte kullanır veya kullanmazsın, ama bu dili mutlaka iyi öğren...