Mesajı Okuyun
Old 06-09-2007, 16:14   #4
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

Alacaklı yanın, icra takibinin haricinde gönderdiği ihtar ve sair yazışmalara uygun ve gerekli görüyorsanız cevap verirsiniz. Bunun ötesinde bir bağlayıcılığı yoktur.

Alıntı:

Derneğe dosyadan tebligat yapmamışlar yani dernek merkezine bir tebligat yok fakat buna rağmen meslektaşımız dernekle ilintisi olduğu kişiye şimdiden -harici- ihtarlar ve mal beyanında bulunmamaya ilişkin dilekçe örnekleri gönderip duruyor.

Alacaklı vekili icra dosyasından ödeme emri tebliğ etmeden, nasıl mal beyanında bulunmama davası açmış bunu anlamadım. Mal beyanında bulunmama dilekçe örneği gönderiyor ne demek? Eğer alacaklı vekili kendiliğinden bir yazı gönderdi ise ve bu yazı içeriği, vekili olduğu taraf adına, borçlu olduğunu düşündüğü dernek veya dernek yetkilisini ödemeye, sulhe daveti aşan bir nitelikte ise, avukat hakkında baroya şikayet hakkınızı kullanabilirsiniz.

Yetki itirazı ile kastettiğiniz şey, kişinin dernekte yetkili olmadığı ise; icra anlamında bu hususu, "takibat icrası hakkına itiraz" ile ifade edersek, karışıklığa mahal vermemiş oluruz.

Yine ortada bir dava olmadığından "husumeti de" yine "takibat icrası hakkı" olarak ifade edelim. Sizin ifadenizden hareketle ben de ilk cevabımda aynı tabiri kullanmışım. Cevabımdan alıntı yaptığınız için tashihi de bu şekilde yapmış olayım.

Dernekle ilgisi olmayan şahsın, kendisine resmi yoldan yapılacak bir ödeme emri tebligatı üzerine, süresi içinde "Benim borcum yoktur, dernekle ilgim yoktur, takibat icrası hakkına itiraz ediyorum" demesi takibin durması için yeterlidir. İcra dairesinin yetkisini (yer bakımından) tartışması abesle iştigaldir.

Saygılarımla.