05-09-2007, 11:12
|
#33
|
|
Ne yazık ki işler kanunla düzenlenemiyor. İnsanlık henüz çok geri. Teknoloji insanlığın ilerisine geçti.
İnsanlık ileri olsaydı, internette de suç işlenmezdi. Ruhumuz teknolojiden geride kaldı. İnsanlık suça karşı çare olarak hukuka sarılmış. Ama teknoloji karşısında hukuk da insanlık kadar geri kalıyor.
Karalama amacıyla internette yayınlanan bir yalan haber mahkeme kararıyla engellenene kadar çığ gibi bütün dünyaya ve diğer sitelere yayılıyor. Bir sitenin yayını durdurulana kadar geçen hukuki süreç teknolojiye göre asır kadar uzun.
Ayrıca Basın Kanunu’na benzer bir düzenleme yapıldığından söz edildiğinde basında yer alan haberlerin tekzip edilmesinde mahkemelerin ne kadar ayak sürüdükleri akla geliyor. Kanunun basın özgürlüğünü korumak adına getirdiği anlayış yüzünden pek çok tekzip talebi reddediliyor. Tazminat olarak takdir edilen para miktarı haksızlığa uğrayanı asla tatmin etmiyor. Yazılı basın yoluyla haksızlık önlenememişken internetteki haksızlıkların önlenmesi bu hukuk işleyişi içinde olanaksız görünüyor.
İnsanlık biraz daha ilerlediğinde hukuk da teknoloji kadar hızlı olacak. İnsanlık daha da ilerlediğinde hukuka gerek kalmayacak umudundayım.
Saygılarımla
|