Mesajı Okuyun
Old 15-08-2007, 16:36   #46
cemaydın

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan zeynepcnk
Bulaşık yıkamak, yerleri süpürmek... vs gibi büronun bakım işlerini yapmak neden ağır bir zulümmüş gibi anlatılıyor ki? Bunları evinizde yapmıyor musunuz? Biz bayanlarda bilinçaltı hizmetçi sendromu mevcut, o yüzden böyle davranıyoruz galiba. Büroda bu tür işler yardımlaşma çerçevesinde yapılmalı elbette.

Hukuk fakültesi mezunu olunca insani faaliyetler ve gereksinimler sona mı eriyor? Çevresini temiz tutan, günlük işleri kimseye muhtaç olmadan yapan kimse bir bireydir, erkek olsun kadın olsun herkes yapmalıdır. Bunları yapmaktan aciz olan ve başkalarından bekleyen, yaptığında küçülmüş hisseden insanların birey olmak yolunda daha katetmesi gereken uzun bir yol var...

Büro kendinizin ise elbette fatura ödemeleri veya günlük temizlik işleri olsun ilgilenirsiniz veya gider bir sekreter tutar veya temizlikci işe alırsınız onlarda işlerinin "doğası" gereği size çay getirir veya temizlik işleri ile ilgilenirler.

Fakat bir Stajyer Avukatın işi bu olmamali hatta olamaz ve böyle birşey kendisinden beklenmemeli ve talep edilmemeli. Çünkü Stajyer Avukat stajı sırasında hukuki deneyim kazanmak için orada bulunmakda ve işinin "doğası" gereği kendisine hukuki tecrübe kazandıracak işlerle ilgilenmelidir.

Dolayısı ile büronun angarya işleri (Fatura ödemeleri, cöp dökme, temizlik, çay taşıma, bulaşık v.s.) ile ilgilenmek istemeyen Stajyer Avukatlar bu angarya işlerin kendilerini küçük düşüreceği korkusundan ziyade, sahip oldukları hukuk adamı veya kadını kimliği ile çay taşıma, fatura ödeme, bulaşık yıkama gibi hukukla uzakdan yakından ilgisi olmayan ve kendilerine hukuki tecrübe kazandırmayacak işler arasında bir bağlantı kuramamalarından ve bir bağlantı olmamasından kaynaklıdır.